Vážení,píši Vám proto,že jsem velice rozezlen na chování Vašeho systému prodeje,kdy zasíláte lidem letáky s nabídkou zboží,které pak na prodejně není !!
V minulém týdnu to byla "úžasná sleva v letáku" na kondenzované mléko,které vůbec na prodejně nebylo a tento týden se situace opakuje,kdy v "úžasné víkendové nabídce" máte sádlo,maďarskou klobásu....., a na prodejně v neděli ráno,opět nic!
No,nevím co si mám myslet o prolhaném systému,či o klamání spotřebitele?
Jedno je jisté, ztratit zakazníky ve městě,kde je největší prodejní plocha marketů v ČR na ob. a 10 min. jízdy do Polska,je určitě Vaše škoda!
Jiří Mlčoušek,Frýdek-Místek 26.10.2014
Udělejte si pořádek ve vlastních řadách !
Pokud se nejedná přímo o akci "do vyprodání zásob", zboží by mělo být na prodejně k dispozici po celou dobu trvání akce. Minimálně by měl personál obchodu být schopný spotřebiteli sdělit, kdy bude zboží k dispozici.
Takové jednání by mohlo naplnit i znaky tzv. vábivé reklamy, která je zakázanou obchodní praktikou dle přílohy 1 zák. o ochraně spotřebitele. Vábivou reklamou se rozumí situace, kdy podnikatel nabízí ke koupi výrobky nebo služby za určitou cenu, aniž by zveřejnil důvody, na jejichž základě se může domnívat, že nebude sám nebo prostřednictvím jiného podnikatele schopen zajistit dodávku uvedených nebo rovnocenných výrobků nebo služeb za cenu platnou pro dané období a v přiměřeném množství vzhledem k povaze výrobku nebo služby, rozsahu reklamy a nabízené ceny. Je tedy možné podat podnět krajskému živnostenskému úřadu, který jednání prodávajícího vyhodnotí a za zjištěné porušení zákona o ochraně spotřebitele může uložit prodávajícímu pokutu.
Vážený zákazníku, děkujeme za Váš podnět. Rádi bychom ho s Vámi dořešili k Vaší spokojenosti. Nebude-li Vás to obtěžovat, kontaktujte nás prosím na naší bezplatné zákaznické lince 800 165 894 nebo e-mailem na service@kaufland.cz. Zákaznické centrum, Kaufland Česká republika v.o.s.
Komentář: Děkuji .