V dubnu 2020 jsem se registrovala na webové stránky s-dražby nyní s-dražby. Když jsem se registrovala nikde nebylo viditelně napsané, že za registraci požadují poplatek 5.000Kč. Po třech měsících (v červenci) mi přišla od společnosti výzva,abych zaplatila tento poplatek. Já jsem hned reagovala a odstoupila od registrční smlouvy. Ale stále mi společnost posílá emaily a vyhrožuje exekucí. Myslím,že o poplatků jsem měla být informována před dokončením registrace a ne az po třech měsících.
Prosím o pomoc.
Děkuji Paulová.
e-dražby
Žádám o zrušení poplatků.
Provozovatelem spotřebitelkou uváděných webových stránek je společnost Centrum aukcí.cz s.r.o., stížnost proto primárně přeřazujeme na spotřebitelku, aby měla možnost případně potvrdit změnu v subjektu.
Pokud došlo k registraci (na adrese https://www.s-drazby.cz/registrace.html) až po 26. 2. 2020, spotřebitel byl velmi pravděpodobně poučen o tom, že registrace je zpoplatněna. Společnost totiž na přelomu února a března provedla úpravu spočívající v tom, že tuto informaci před tlačítko „Registrovat se“ doplnila. Vzhledem k tomu, že je hned za touto informací umístěn také odkaz na aukční podmínky a ceník, nelze již tvrdit, že spotřebitel nebyl o zpoplatnění registrace poučen. Dodáváme však, že pro účely jasného informování by dle našeho názoru bylo vhodnější ještě uvádět částku, kterou je nutné zaplatit rovnou, či ji aspoň v ceníku odlišit od ostatních. Připojujeme také varování Exekutorské komory ČR: https://www.ekcr.cz/1/aktuality-pro-media/2683-exekutorska-komora-varuje-ceskym-internetem-se-siri-podvodne-drazby?w=. Tolik k upozornění na změněný přístup společnosti ve věci "způsobu informování spotřebitele o cenách". Zpětné vyúčtování není v rozporu s právními předpisy.