před 3-mi lety jsem na předváděcí akci u nás doma zakoupila soupravu matrací a polštáře na 2postele.Po necelých dvou letech se moje matrace proležela.Je uprostřed měkká.Ze zdravotních důvodů prosím o vyřízení reklamace.Protože jsem s matrací byla moc spokojena,přestaly mě brnět ruce apod.Nyní se vše vrátilo a já se ráno budím rozlámaná.Jedná se o prodlouženou matraci 80x220
Prosím o vyřízení Štorková
Prodloužená matrace 80x220 Dreamsy 3D Orthopedic ,
Prosím o výměnu matrace. Štorková
Práva z vadného plnění je spotřebitel oprávněn uplatnit tehdy, pokud se během dvou let od převzetí zboží vyskytla na tomto zboží vada. Lhůta, po kterou lze právo z vad uplatnit, je podle našeho názoru obecná tříletá promlčecí lhůta. Spotřebitel má tedy možnost uplatnit práva z vadného plnění do tří let od okamžiku, kdy se o vadě dozvěděl, resp. dozvědět mohl a měl (§ 619 a § 629 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník).
Nicméně, bude-li spotřebitel věc reklamovat po uplynutí 24 měsíců od převzetí, bude muset prokázat, že věc byla vadná již během prvních 2 let.
Dobrý den, paní Štorková k nám dne 28.01.2021 psala e-mail ohledně reklamace matrace. Matraci jsme stáhli do sídla společnosti dne 04.02.2021 a následně odeslali výrobci k reklamaci. Výrobce reklamaci uznal z důvodu proležení jádra. Jádro matrace bylo vyměněno a dne 26.02.2021 jsme matraci paní Štorkové odeslali zpět. Reklamaci jsme vyřešili kladně.