dobrý den, objednala jsem 50 respirátorů od výše uvedené firmy v domnění, že se jedná o český výrobek.
přišly neidentifikovatelné respirátory, bez jakéhokoliv českého návodu, není možné ani na stránkách zjistit původ zboží - výrobce. můžu poslat foto přijatého zboží.
GLL KN95Mak, CE:EN2001+A1:2009 FFP2 NR D , DATE OF MANUFACTUREL : 20200325
VRÁCENÍ PENĚZ
Prodávající je dle zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, mimo jiné povinen řádně informovat spotřebitele o vlastnostech prodávaného zboží a o způsobu jeho použití. Jestliže je to potřebné s ohledem na povahu zboží, způsob a dobu jeho užívání, je prodávající povinen zajistit, aby tyto informace byly obsaženy v přiloženém písemném návodu v českém jazyce a aby byly srozumitelné. Této povinnosti se nemůže prodávající zprostit poukazem na skutečnost, že mu potřebné nebo správné informace neposkytl výrobce, dovozce nebo dodavatel. Tyto povinnosti se však nevztahují na případy, kdy se jedná o zřejmé nebo obecně známé skutečnosti. Nemá-li výrobek přiložen návod v českém jazyce, jedná se zásadně o vadu ve smyslu § 2161 odst. 1 písm. e) zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Spotřebitel může v takové situaci uplatnit práva z vadného plnění (§ 2169 občanského zákoníku).
děkujeme za Váš názor a připomínky. Celá záležitost byla telefonicky vysvětlena a navrhnuto řešení. Paní od nás obdrží zpátky uhrazenou částku a omluvu. Nyní již rozhodně k takovéto situaci u nás nedochází, jednalo se o lidskou chybu.
částka vrácena na účet, vyřešeno
Dobrý den, děkujeme za Vaši zprávu. Jsme rádi, že celá záležitost byla vyřešena k Vaší spokojenosti. S pozdravem tým OnlineRoušky.cz
Na základě výše uvedených vyjádření smluvních stran stížnost uzavíráme s dosažením dohody.