Alza.cz a.s.

#48111Nevrácena platba

1 měsíc 4 dny 16 hodin

31.01.2021, před 4 lety

Nada Vyhlídalová

Společnost Alza mi více nez dva měsíce nevrátila platbu za nedorucenou objednávku. Na infolinku jsem volala několikrát s tím ze mi pokaždé oznámí ze to zaurguji ze je vystaven dobropis a peníze mi přijdou do 5 dni na účet. Nestalo se tak ani po více než 8 telefonatech. Jsem poměrně dost časove vytizena, ale nehodlám peníze odepsat a jednání Alzy mě už opravdu štve a nevím co si počít, abych svoje peníze dostala zpět. Mohu nahlásit jako krádež?

Nevracena platba za nedorucene zboží - alza

Opravdu bych byla velmi rada za vracení mých peněz a neztracela svůj drahoceny čas neustálým voláním na infolinku a to bez výsledku!!

1.2.2021 11:04, před 4 lety

Pokud se smluvní strany dohodly na zrušení smlouvy ohledně nedodaného zboží, mají povinnost vrátit si plnění tak, jak si sjednaly. Strana, která takto nepostupuje, drží majetkový prospěch bez právního důvodu (právní důvod dohodou o zániku smlouvy odpadl), jednalo by se tedy o bezdůvodné obohacení. Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému bezprostředně po výzvě. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.

4.2.2021 12:55, před 4 lety

děkuji za posouzení.

Zmiňovanou objednávku včetně komunikace jsem dohledal a bohužel zde vinou technické chyby nedošlo k refundaci na platební bráně, nicméně se v našem systému jevila platba jako odešlá. Aktuálně jsem se postaral o refundaci platby. Věřím, že nyní již bude vše v pořádku.

S přáním hezkého dne, Martin, péče o zákazníky

4.2.2021 13:41, před 4 lety

Stížnost tedy přeřazujeme na spotřebitelku a žádáme jí o potvrzení informace a popřípadě uzavření případu.

7.3.2021 20:17, před 4 lety

8.3.2021 15:10, před 4 lety