Objednala jsem si u této společnosti zimní boty, kdy mi při zaplacení přišel mail s termínem obvyklého dodání tohoto zboží 10 až 28 dní. Hned po zaplacení se mi naskytla možnost koupě zimních bot od známé, tak jsem to chtěla ihned zrušit a bylo umění se do firmy vůbec dovolat...A když už jsem se dovolala, za 2 dny po objednání a zaplacení, mi bylo řečeno, že už to stornovat nelze, že už jsou boty vyexpedovány, což byly, ale až po týdnu po tomto telefonátu!!! Následně jsem jim několikrát volala a snažila se to neustále zrušit, protože další maily od této firmy, že mi to můžou klidně dodat za 40 až 90 dní, vzhledem k tomu, že to dováží ze zahraničí, že to mají v podmínkách, mě moc neuspokojovaly, vzhledem k tomu, že by mi ty zimní boty na jaře byly už asi k ničemu a já nutně nějaké boty potřebovala hned! Brala jsem to jako klamání zákazníka, kdyby mi to tak bylo jasně řečeno na začátku, vůbec bych tuto objednávku u nich nedělala! A ten termín mi tam původně psali taky úplně jiný...Dopadlo to nakonec tak, že mi boty, i přesto všechno, poslali skoro za 2 měsíce a paní, se kterou jsem tam komunikovala, mi poradila, ať si zboží nepřevezmu, že mi vrátí pak peníze a já už nebudu mít žádné problémy navíc, protože už jsem byla na paní-na firmu celkem naštvaná, že si nepřeji nic nikam posílat a platit další peníze navíc, a vůbec v dnešní době chodit někam (na poštu) kam zbytečně člověk nemusí! Peníze za boty mi vrátili a za dopravu ne, i přesto, že doprava v době, kdy jsem to rušila, ještě neproběhla a dala se tedy určitě a bez problému zrušit...
Zimní boty
Podívat se na ty jejich stránky, a ať neklamou zbytečně zákazníky a chovají se trošku lidsky, když už je ta doba taková jaká je, a když se spousta věcí nedá jinak koupit než přes net! Nikdo z nás z toho není asi nadšený a každý by si rád ty věci raději osobně vyzkoušel!
Při koupi zboží na dálku má spotřebitel dle § 1829 odst. 1 písm. a) zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, 14 dnů od převzetí zboží nárok na to, aby u prodávajícího uplatnil možnost odstoupit od smlouvy bez udání důvodů.
V návaznosti na to má prodávající povinnost mu dle § 1832 odst. 1 občanského zákoníku vrátit do 14 dnů od tohoto odstoupení všechny peněžní prostředky včetně nákladů na dodání, které od něho na základě smlouvy přijal, stejným způsobem. Zákon připouští pozdržení platby jedině v případě, že spotřebitel ještě nevrátil zboží nebo neprokázal jeho odeslání. Pokud taková skutečnost nenastala, není důvod k pozdržení vrácení peněžních prostředků spotřebiteli. Spotřebiteli doporučujeme, aby si doklady prokazující odstoupení i odeslání zboží uschoval.
Pokud prodávající nevrátí peněžní prostředky ve stanovené lhůtě, ocitá se v prodlení. Spotřebitel tak může požadovat úroky z prodlení dle § 1970 občanského zákoníku (ve výši stanovené nařízením vlády č. 351/2013 Sb.). Nevrácením částky v zákonné lhůtě se z ní stává bezdůvodné obohacení na straně prodávajícího, které je povinen dle § 2991 odst. 1 občanského zákoníku vydat spotřebiteli.
Dobrý den, paní Teturová,
doba dodání je vždy uvedena předem u produktu a je potřeba s ní počítat. Je tam vždy uveden celý termín doručení, a to i mezními termíny. Částku za objednávku č. 5600034338 evidujeme jako v pořádku vrácenou. Poplatek za přepravu nyní zadáváme k vrácení. Peníze vracíme v zákonné lhůtě, tedy maximálně do 14 dnů od zadání požadavku. Uděláme vše proto, abychom Vám je zaslali co nejdříve to bude možné.
Děkujeme za pochopení.
S pozdravem a přáním hezkého dne,
Lucka B.
PoštovnéZDARMA.cz