Dne 24.1.2020 jsme zakoupili u jednatelky CESTOVKY29 pani B. zajezd čislo 4471705 do Bulharska .A zaplatili zálohu 8348,56 Kč .
Do dnešního dne mi ze strany CESTOVKY29 nikdo peníze nevrátil, jednatelka pani B. jen slibuje formou sms a málo reaguje na dotazy.Zájezd byl zrušen Cestovkou29 7.července 2020.Cestovka29 nereaguje na Email.
Dovolená 2020 Slunečné Pobřeži od 15.8.-22.8. 2020 Číslo 4471705
Vrátit peníze za zrušený zájezd.
Zájezd spadá vzhledem k datu svého konání pod působnost zákona 185/2020 Sb., o některých opatřeních ke zmírnění dopadů epidemie koronaviru označovaného jako SARS CoV-2 na odvětví cestovního ruchu (známý jako lex voucher).
Dle tohoto zákona platí, že pořadatel může spotřebiteli za zrušený zájezd vrátit buď peníze, nebo poukaz na náhradní zájezd, a to v minimálně stejné kvalitě/hodnotě.
Je-li spotřebitel zvlášť ohroženým zákazníkem (např. osoba starší 65 let, invalidní důchodce, aj. - k tomu viz § 3 odst 3 lex voucher), může poskytnutí poukazu na náhradní zájezd odmítnout a požadovat vrácení peněz. To musí proběhnout do 14 dnů ode dne, kdy o to zvlášť zranitelný zákazník požádá.
Pokud pořadatel nenabídl spotřebiteli náhradní zájezd do 30 dnů ode dne, kdy spotřebitel požádal pořadatele o nabídku náhradního zájezdu, rovněž vzniká spotřebiteli (tentokráte bez ohledu na to, zda je zvlášť zranitelným zákazníkem, nebo nikoliv) nárok na vrácení peněz. To musí proběhnout do 14 dnů ode dne, kdy marně uplyne lhůta 30 dní pro vystavení poukazu (viz výš).
Dále může spotřebitel využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informaci k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.