OKAY Holding a.s. (OKAY s.r.o.; JENA - nábytek, s.r.o.)

#48449Okay s.r.o. - nevyřízená reklamace

1 měsíc 14 dnů 6 hodin

15.02.2021, před 4 lety

Jitka Rakovská

Na e-shopu Okay s.r.o. jsem zakoupila sendvičovač. Ihned po prvním zahřátí se na něm roztavily plastové části, které se dotýkaly zahřátých ploten.
Zaslala jsem jej k reklamaci na adresu uvedenou v obchodních podmínkách v bodu 5. odst, 5.4 .Zásilku převzali dne 30.12.2020. Krátce před uplynutím 30denní lhůty k vyřízení reklamace jsem kontaktovala prodejce s dotazem na průběh mé reklamace, bylo mi sděleno, že zásilku nemají- neobdrželi. Zaslala jsem jim kopii podacího lístku a kopii elektronické doručenky. I tak tvrdili , že zásilku nemají a že chyba je na straně pošty. Reklamovala jsem tedy zásilku u České pošty, ta reklamaci zamítla a sdělila jméno osoby , která za Okay zásilku převzala. Ani to však nestačí a Okay zásilku stále hledá a tvrdí že osobu, která zásilku převzala neznají. Písemně mi však nechtějí k reklamaci zaslat žádné stanovisko, i když jsem o to žádala, odmítli mi písemně cokoli potvrdit, ani to že osoba která zásilku převzala u nich podle jejich tvrzení nepracuje. Veškeré důkazy o zaslání jsem jim již zaslala, přesto mi nechtějí vrátit peníze a reklamaci nijak neřeší.

CE-Sendvičovač,3 v 1, 700W

Vrácení peněz.

15.2.2021 15:54, před 4 lety

Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se podnikatel se spotřebitelem nedohodne na lhůtě delší. Marné uplynutí této lhůty se považuje za podstatné porušení smlouvy. Dojde-li k podstatnému porušení smlouvy, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit a žádat vrácení peněžních prostředků. Spotřebitelovi doporučujeme, aby si uchoval všechny dokumenty prokazující, že reklamace byla uplatněna.

Nevyřízení reklamace ve výše uvedené lhůtě je rovněž přestupkem, za který může být prodávajícímu udělena pokuta. Dozor nad dodržováním zákona o ochraně spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce.

Nebude-li možné spor mezi spotřebitelem a podnikatelem urovnat smírnou cestou, má spotřebitel možnost se obrátit na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.

29.3.2021 15:39, před 4 lety

Dále může spotřebitelka využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informaci k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.