Dobry den, dnes jsem v prodejne Billa Jeremiasova ulice Praha 13 zakoupil hovezi steak z rostene v akci za 115 Kc z puvodni ceny 149 Kc (347 Kc/kg). Doba upotrebitelnosti byla u nej psana az do 2.3.2021. Steak jsem jiz dnes tj. 16.2.2021 z vakuoveho baleni otevrel ze jej pripravim a do nosu me nasledne uderil regulerni zapach zkazeneho masa. Barva sice vypadala jeste normalne, ale zapach byl typicky pro zkazene maso. Maso jsem vyhodil a jelikoz nebydlim jiz v dosahu a mam malo casu, tak jsem od reklamace upustil. Nicmene chtel jsem Vas na toto upozornit, neco podobneho se mi jeste u konkurence nestalo, notabene pokud maso neni v akci za 50 % s upotrebitelnosti do druheho dne, kde bych podobne veci ocecekal pravdepodobneji a take za sebe nic takoveho nekupoval. Selucky.
Hovezi steak z mladeho byka - rostena (akce)
- aby se to jiz nedelo.
Pokud by se problém s jakostí masa opakoval, mohl by spotřebitel zvážit podání podnětu Státní veterinární správě, která vykonává dozor v oblasti potravin živočišného původu, zda-li v daném případě nedošlo k porušení právních předpisů. Pro zadání podnětu lze použít následující webový odkaz: https://www.svscr.cz/statni-veterinarni-sprava/kontakty/