Dne 27.1. jsem uhradila nákup 2x (kartou i hotově), byly problémy s terminálem. V sobotu 30.1.2021 jsem osobně na pobočce ve Val.Meziříčí předala vše nutné k navrácení platby. Dne 8.2. telefon ze zákaznické linky, že mi bude platba vrácena do 5 pracovních dní. Je 18.2. a dosud nemám platbu vrácenou. Jedná se o částku 2207,87 Kč zaúčtovanou dne 29.1. pod referenčním číslem 43696318132. Nejedná se o zrovna malou částku, pro nás je to víkendový nákup. Ráda bych měla platbu co nejdříve zpět. Žádám o urychlené vyřízení této záležitosti.
Urychlené vrácení platby.
Spotřebitel má v případě prokázaného zjištění nesprávného účtování zboží na pokladně nárok na vrácení bezdůvodného obohacení ze strany podnikatele. Získá-li někdo na úkor jiné osoby majetkový prospěch bez právního důvodu, jedná se o bezdůvodné obohacení. V takovém případě má ten, kdo se bezdůvodně obohatil, povinnost vydat poškozenému to, oč se obohatil. Společnost má povinnost plnit bezprostředně po výzvě. Pokud tento závazek nesplní řádně a včas, ocitá se v prodlení a spotřebitelka má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.
Nebude-li společnost plnit dobrovolně, je vhodné zaslat jí předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu. Zaslání předžalobní výzvy nikoho nezavazuje k podání žaloby u soudu. Ale při projednání sporu před soudem, má v případě úspěchu ten, kdo vyzval protistranu předžalobní výzvou, právo na náhradu nákladů řízení. Jejím zasláním je zároveň dlužník upozorněn na možnost uhradit dluh bez dalších soudních výdajů. Více informací ohledně předžalobní výzvy je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3511/predzalobni-vyzva.
Vážená zákaznice, děkujeme za Váš podnět.
Rádi bychom ho s Vámi dořešili k Vaší spokojenosti. Nebude-li Vás to obtěžovat, kontaktujte nás prosím na naší bezplatné zákaznické lince 800 165 894 nebo e-mailem na kontakt@kaufland.cz.
Zákaznické centrum, Kaufland Česká republika