Zakoupený vysavač na e-shopu Alza, vysavač jsem reklamovala loni,vada-pri vysávání zajíždí prodloužená hadice-reklamace byla zamítnuta, zaslala jsem i videa aby byla vada patrná.Po emailové domluvě bylo znovu reklamované a opět zamítnuto.
Kód ELEVSO 22- Vysavač Elektrolux ECS52B
Jelikož jsem za poštovné zaplatila cca 500kč a vysavač stál 2000kč prosim o vrácení peněz.
Pokud věc nemá deklarované nebo sjednané vlastnosti, může spotřebitel uplatnit své nároky z vadného plnění (zboží reklamovat).
Pokud prodávající reklamaci zamítne a písemně odůvodní, ale spotřebiteli důvody zamítnutí nepřijdou příliš přiléhavé na tuto situaci, může se spotřebitel ještě před zahájením sporu obrátit na soudního znalce pro vypracování znaleckého posudku, kterým poté bude rozporovat odůvodnění zamítnuté reklamace. Vyjde-li posudek ve prospěch spotřebitele, je nutné se opět obrátit na prodejce (nejlépe formou doporučeného dopisu s dodejkou) s odstoupením od smlouvy z důvodu nevyřízení reklamace včas a řádně, což prokazuje právě přiložený posudek znalce. Cenu posudku lze oprávněně požadovat jako účelně vynaložený náklad spojený s reklamací (viz rozhodnutí Krajského soudu v Hradci Králové sp. zn. 19 Co 470/2005). Seznam znalců je k dispozici na internetové stránce Ministerstva spravedlnosti ČR www.justice.cz nebo na www.dtest.cz/soudni-znalci.
děkuji za posouzení.
V tomto případě jsem situaci prověřoval a dle dostupných informací byla reklamace zamítnuta autorizovaným servisním střediskem, z důvodu neprojevení vady. Pro vyřízení reklamace se řídíme rozhodnutím servisu, kdy jej nemáme zapotřebí rozporovat. Je možné, že vinou zamítnutí byl nedostatečný popis závady a způsob jak ji nasimulovat.
Samozřejmě může zákaznice využít již uvedené služby znaleckého posudku, kdy jeho stanovisko budeme akceptovat.
Děkuji za pochopení, Martin, péče o zákazníky
Stížnost přeřazujeme na spotřebitelku, aby měla možnost se ke komentáři společnosti vyjádřit, případně stížnost uzavřít.
Ohledně nedostatečneho popisu závady uvádím že jsem zaslala dvě videa z čehož bylo myslím patrné o jakou závadu jde,ovšem bylo mi sděleno že pokud opětovně budu reklamovat,servis mi bude naúčtován.Jak může být zamítnutím nedostatečný popis závady- napsala jsem že závada se projeví při luxování tudíž stačí kdyby servisman zkusil s vysavačem prostě vysávat.Je to opravdu vyčerpávající luxovat z vysavačem u kterého se hadice několikrát při luxování zkrátí.....
Dobrý den, paní Procházková,
děkuji za zprávu. I tak bohužel evidujeme ze strany servisu zamítnutí reklamace. Prosím tedy o podání reklamace nové, jak s přiložením daných videí, tak podrobným popisem závady. Jinými, než popsanými závadami se servis nebude zabývat. Pevně věřím, že nyní již proběhne reklamace k Vaší spokojenosti.
Děkuji za pochopení a přeji Vám krásný zbytek dne, Veronika, péče o zákazníky
Dobrý den, uplatním tedy znovu reklamaci.I když upřímně nevěřím že to dopadne jinak.
Pěkný den Procházková
za nás již byly všechny informace podány.
Děkuji a přeji Vám hezký den, Veronika, Alza.cz
Děkujeme za vyjádření. Stížnost tedy přeřazujeme na spotřebitelku, aby měla možnost nás informovat o způsobu vyřízení uplatněné reklamace, popřípadě stížnost uzavřít.