České dráhy, a.s.

4 dny

19.02.2021, před 4 lety

Stanislav Bečán

Dobrý den

rád bych zde vypsal stížnost a napíši vám to od začátku vše jak vše probíhalo.

Stál jsem na stanici Slaný předměstí kde nejdou jízdenky koupit, sedl jsem si na sedačku a během 1 minuty ke mě přistoupí pán a rikam si průvodčí tak vytahuji mezitím penezenku a ten pán mě odpoví jsem revizor máte to za 400 kč, aniž by se optal zda mam jízdenku, a ja mu rikam a proč to mam za 400 kč ja si chci koupit jízdenku u průvodčího a on mě odpoví tady průvodčí není, musíte si jí koupit u strojvedoucího a ja rikam ale tam je vstup zakazan a za druhe již jedeme tak tam přeci nemohu a on na mě to je váš problém měl jste si ji koupit hned a ja odpovím tak si jí koupím od vás a on mě říká ale já jízdenky neprodávám.
Tak se ho ptám a to musím hned dostat pokutu 400 kč nemuzu si ji koupit v další zastávce a na to už zádna odpvoed, jen ze chce obcanku, tak si opsal veskere udaje a ja si rekl prosím vás ted bych rád vedel jak se jmenujete abych mohl tedy podat stíznost a revizor mě řekl já vám svoje jmeno rikat nebudu protoze nemusím a byl strasne arogantní a abych to nenapsal nejak špatne byl na mě neprijemny a hnusný i když jsem mu ve všem vyšel vstric. Tak ze sem mu rekl tak nejaky doklad tak me ukazal nejaky stitek kde je vyrazeno cislo 340. Tak jsme si to vse vyfotil a pak odesel jinam a volal k vam na infolinku a tam me bylo řeceno že mě mohl normalne jizdenku prodat a take my mel rict své jmeno a to neudelal nevím proč, a rekli at tedy napisu vam sem stiznost at se to vyresit ze takoveto jednání co udelal se nedělá.
A cirka asi za 20 minut nastupují lidi , 1 mlada slečna a pak paní cirka ve veku 45 let do vlaku a normalne projdou nic nedělají nejdou ani za strojvedoucím, revizor si stoupne jde k nim a normalne jim prodá jízdenku, tak jsem na to koukal jak nevím co že jim jízdenku prodal a pak i dalsím lidem v zastávce prodal jízdenku ale mě ne ze neprodává a rovnou me dal tu pokutu a rekl pokud to nezaplatím do 14 dnu budu platit 1079 kč. Tak bych toto moc rád vyresil a vy reklamoval, jelikoz toto opravdu není jednání kdyz me da pokutu a mlade holce jízdenku prodá a me jeste řekne ze jízdenky neprodava ze je pouze revizor. Tak vas moc zadam o vasi odpoved, jeli koz nevim co mam dělat kdyz mě nikdo neodpoví do 14 dnu tak opravdu nemam penize nazbyt abych platit skoro 1100 kč za nic. Jsme lidi a kazdemu se muze neco přihodit, kdyby alespon pan revizor rekl kupte si ji odeme nebo tak ale nic, rovnou mate to za 400 kč.

Mnohokrát vám děkuji za pomoc

zrušení pokuty

23.2.2021 14:00, před 4 lety

Na základě dohody se společností České dráhy, a.s. (ČD), informujeme, že vzhledem k právní úpravě v oblasti železniční přepravy je pro vyřešení Vašeho požadavku nutné oslovit přímo dopravce ČD na kontaktech uvedených dále.

Vaši případnou stížnost, podnět či požadavek související s přepravou cestujících lze podat elektronicky prostřednictvím Kontaktního formuláře na https://www.cd.cz/kontaktni-formular/ nebo písemně na adrese: České dráhy, a. s., stížnosti, P. O. Box 24, 110 15 Praha 1. Stížnosti vyřídí ČD do jednoho měsíce, v odůvodněných případech do tří měsíců. O výsledku šetření budete informováni zasláním vyrozumění na Vámi uvedenou e-mailovou nebo poštovní adresu.

Zároveň je na stránce www.cd.cz, v sekci „Čím se řídíme“, možné seznámit se s přepravními podmínkami, zejména právy plynoucími z uzavřené přepravní smlouvy – nákupu jízdenky. Podrobnosti lze získat na https://www.cd.cz/info/cim-se-ridime/-25808/.