Alza.cz a.s.

#48695Nedoručeno

23.02.2021, před 4 lety

Michal Janíček

Objednaná lednice obj.č.435178035 nebyla doručena na místo dle Vámi uvedené fráze při objednání dopravy za první uzamykatelné dveře. Lednice váží 120kg a má žena opravdu nebude tahat s řidičem cca 5 metrů (bez překážek) do domu (za první uzamykatelné dveře)takto těžkou lednici. Bohužel v doručovacích termínech od 7-18:00 jsem v práci. Pokud chcete dodržet co píšete tak si zajistěte dopravu takovou, aby bylo možné i objemnější náklad doručit na Vámi definované místo. Hlavně, že při objednání si ještě volám s Vaším operátorem a ujišťuji se, že při doručení budou přítomni alespoň dva zdatní pánové a to řidič a závozník. V tomto případě jeden řidič si celou lednici na hrb zřejmě sám nedá. Prosím o okamžité zajištění adekvátní dopravy v co nejbližším termínu, aby Vámi uvedená fráze za první uzamykatelné dveře nebyla lživou reklamou pro spotřebitele.

Samsung RE68N8231S9/EF

Nápravné opatření formou okamžité zajištění náhradní dopravy a sdělení nového termínu doručení. Reakce Vašich operátoru zavolejte si dopravci (proč já?? já jsem ji nezřizoval), lživé tvrzení, že není povinností doručit lednici do domu (proč to tedy píšete u objednávky dopravy?), tvrzení, podáme stížnost na dopravce (celý den se nic nestalo a to jsem Vám volal 3x), jedna z vašich operátorek ,,já vás nebudu poslouchat, sdělte číslo zakázky'' (koho prosím u Vás zaměstnáváte?) tak je velmi neprofesionální a spíše dosti zarážející u takto velké společnosti jako jste vy.

Pokud si objednám dopravu, kde je uvedeno v podstatě dodání až do domu, tak není mojí povinností, řešit jak se to tam dostane! Tento případ lze napadnou i jako klamná reklama na spotřebitele, což by dle mého názoru zajímalo i ČOI.

4.3.2021 16:26, před 4 lety

Podle § 3 odst. 2 písm. d) zákona č. 89/2012 Sb., jednou ze zásad soukromého práva je, že daný slib zavazuje a smlouvy mají být splněny. Pokud takový slib učiní zaměstnanec, kterého pověřil podnikatel určitou činností, zastupuje zaměstnanec podnikatele v takových jednáních, ke kterým při této činnosti obvykle dochází. Pokud tedy prodávající spotřebiteli garantuje možnost doručení zboží "za první uzamykatelné dveře", měl by tuto službu spotřebiteli skutečně poskytnout. V opačném případě může spotřebitel požadovat přiměřenou slevu dle § 2169 občanského zákoníku.

5.3.2021 12:57, před 4 lety

Dobrý den, pane Janíčku.

Velice se Vám za vzniklou situaci omlouvám. V tomto případě eviduji, že jste si nakonec zboží od dopravce převzali. Cenu dopravného jsme Vám samozřejmě vrátili zpět na Vaši kartu a ohledně celé záležitosti jsem Vás dnes kontaktovala přímo na Váš e-mail.

Děkuji za pochopení a přeji Vám krásný zbytek dne, Veronika, Alza.cz

7.4.2021 15:23, před 4 lety