zakoupila jsem v obchodě Okay v Kladně kuchyňskou linku, dle výběru na webových stránkách, nebyla v obchodě k nahlédnutí. Linka měla v popisu pracovní desku v délce 260x3cm.Konzultovala jsem s prodavačkou, zda je opravdu délka 260cm.Odpověď zněla, že ano. Zaplatila jsem zboží,dovoz, montáž včetně spotřebičů. Byla dodána linka s pracovní deskou v délce 200cm.Krátká prac.deska. Před dodáním jsem zaslala dotaz na firmu Okay, jaká je délka prac.desky? Odpověď zněla přes e mail, že linka není na skladě a nemohou změřit.Na druhý dotaz odpověď žádná.29.1.21 byla linka dodána, smontovány skřínky, spotřebiče ne. Vedoucí na prodejně v kladně moji reklamaci uznal za oprávněnou a předal do Prahy na reklamaci.14 dní žádná odezva. Opakovaně jsem reklamovala telefonicky v Kladně a přes e mail v Praze. Před týdnem z reklamací nabídla paní 10% z ceny linky kompenzaci což činí 1590Kč.Za vše jsem zaplatila 23000kč.Žádala jsem opakovaně o telefonický rozhovor, abychom se domluvily. Na kompenzaci jsem nepřistoupila. Odpověď přišla 19.2, dodáme cca za 14dní pracovní desku. Nejsem spokojena s jednáním, mám zaplacené zboží s dodáním a montáží, což není splněno. Nemám ani jistotu, že dojde k montáži dřezu, pracovní desky a varné desky, jak je zaplaceno. Mimo jiné, motážník doporučil, ať si koupím v pracovní desku v Baumaxu v Kladně.
Kuchyňská linka Maya v délce 260cm,bílý lesk.Nabízí se nadále včetně pracovní desky 260x3cm
Požaduji dodat pracovní desku v délce 260cm, dokončit montáž komplet. Vzhledem k jednání firmy, nemohu dokončit rekonstrukci bytu, oddaluji řemeslníky a tím vznikají další náklady. Reklamace není vyřízena a pokud bude trvat déle než do 5.3.21,chtěla bych odstoupit od smlouvy, zboží vrátit a požaduji vrátit peníze v plné výši.
Pokud zboží nesplňuje předem sjednané vlastnosti a požadavky právních předpisů nebo nehodí-li se věc plně k účelu, ke kterému se obvykle používá, má tato věc vadu (§ 2161 odst. 1 občanského zákoníku). Je-li věc vadná, může spotřebitel uplatnit v rámci reklamace nároky z vadného plnění.
Spotřebitel může požadovat primárně dodání nové věci bez vad, pokud to není vzhledem k povaze vady nepřiměřené. Pokud je ale možné věc jednoduše opravit nebo vyměnit nějakou její součást bez zbytečného odkladu, mají tyto způsoby vyřízení reklamace přednost. Jestliže není možná ani jedna z uvedených variant, má kupující právo od smlouvy odstoupit (§ 2169 občanského zákoníku).
Reklamace musí být vyřízena zásadně do 30 dní od jejího uplatnění, jinak se jedná dle § 19 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele o podstatné porušení smlouvy, které zakládá spotřebiteli právo odstoupit od smlouvy. Podnikatel má po odstoupení povinnost vrátit spotřebiteli kupní cenu výrobku, spotřebitel je povinen podnikateli umožnit dispozici s věcí (umožnit mu ji vyzvednout a odvést, popř. mu ji na náklady podnikatele odeslat).
Dále může spotřebitelka využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informaci k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.