Dne 7.2.2021 jsme objednali Měkký koberec s vysokým vlasem Plusz - světle šedá, velikost 160x220. Bohužel má na třech místech zbarvení do vínova, což kazí celkový dojem. Vypadá to jak skvrny od červeného vína. Zažádali jsme proto o výměnu za stejný koberec bez kazů. 11.02.2021 nám z E-Mailu fodymskispzoo@gmail.com přišla odpověď, že k nám pošlou kurýra s novým kobercem a my mu dáme ten s kazy. Bohužel dodnes (02.03.2021) nikdo nepřijel. fodymskispzoo@gmail.com tvrdí, že už kurýra poslali dvakrát. Nám však nikdo ani nevolal, ani u nás nezvonil. Doma jsme celý den, jelikož pracujeme na home office. Jako poslední zprávu jsme od nich dnes dostali: "Za dopravu k vám jsme již dvakrát zaplatili. Pokud jste kurýrovi balíček nedali, musíte jej zaslat na vlastní náklady". Už nevíme, jak máme situaci řešit. Chceme nový koberec bez kazů nebo vrátit peníze. Není ani žádný kontakt, kam bychom mohli zavolat..
Chceme nový koberec bez kazů nebo vrátit peníze.
Nemá-li věc vlastnosti, které byly sjednány, je věc vadná. Má-li věc vady, může spotřebitelka v tomto konkrétním případě žádat dodání nové věci. Není-li to možné, může spotřebitelka od smlouvy odstoupit. Místo výše uvedených způsobů může spotřebitelka taktéž žádat přiměřenou slevu.
Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se podnikatel se spotřebitelem nedohodne na lhůtě delší. Marné uplynutí této lhůty se považuje za podstatné porušení smlouvy. Dojde-li k podstatnému porušení smlouvy, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit a žádat vrácení peněžních prostředků. Spotřebitelovi doporučujeme, aby si uchoval všechny dokumenty prokazující, že reklamace byla uplatněna.
Pokud se podnikatel zavázal ke svozu reklamované věci prostřednictvím objednaného kurýra, pak může spotřebitel trvat na splnění tohoto závazku.
Jelikož je prodávající zahraniční subjekt sídlící v Polsku, má spotřebitel možnost obrátit se na Evropské spotřebitelské centrum, které bezplatně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiných členských států EU, Norska a Islandu. Více informací o Evropském spotřebitelském centru je možné vyhledat na webových stránkách https://evropskyspotrebitel.cz/.