Dobrý den Vzhledem k nechutným průtahům a výmluvám poskytovatele sat. příjmu Freesat podávám touto cestou stížnost. K 25.12.2020 byl ukončen z mé strany smluvní vztah s touto společností. Vzhledem k systému platby za služby již v tomto okamžiku vznikl přeplatek za zbytek měsíce - paušální platba vždy na měsíční období. Přesto jsem obdržel ještě požadavek na platbu na další období, který jsem uhradil. Dle sdělení této společnosti důvodem je jejich účetní systém. Na konci ledna 2021 jsem tuto společnost kontaktoval ohledně přeplatku - bohužel kontaktní email neposkytují, takže je k dispozici jen telefon či formulář na www, takže je zákazník v situaci, že jen těžko v případě stížnosti může něco dokládat. Poté se uráčili reagovat s tím, že tedy evidují přeplatek 520 Kč a napsali si o číslo účtu, které ode mne obdrželi. Mimo jiné číslo účtu mají celou dobu k dipozici vzhledem k tomu, že platby byly prováděny převodem z mého bankovního účtu. Jelikož dále pokračují v nečinnosti, tak jsem je kontaktoval telefonicky 26.2.2021. Obdržel jsem pouze výmluvy a jinak je výsledek nulový.
poskytování placeného satelitního příjmu
konečně navrácení přeplatku
Nesouhlasí-li spotřebitel s vyúčtováním služeb, měl by uplatnit reklamaci. Reklamaci na vyúčtování ceny je spotřebitel oprávněn uplatnit bez zbytečného odkladu, nejpozději do 2 měsíců ode dne dodání vyúčtování ceny za poskytnutou službu. Společnost je povinna vyřídit reklamaci bez zbytečného odkladu, nejpozději do 1 měsíce ode dne doručení reklamace. Doručení vyřízení reklamace musí být provedeno prokazatelným způsobem.
Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt (zahraniční subjekt se sídlem v Lucemburku), doporučujeme spotřebiteli, aby se v případě nevyřešení situace v mimosoudním řešení sporů, obrátil na Evropské spotřebitelské centrum působící při České obchodní inspekci například prostřednictvím internetových stránek www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska.
Kontakty na ESC ČR:
adresa: Štěpánská 15, 120 00 Praha 2
e-mail: esc@coi.cz
telefon: 296 366 155
www.evropskyspotrebitel.cz
Dále může spotřebitel využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informaci k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.