February s.r.o.

#4918Nedodané zboží, nevrácené peníze

6 měsíců 24 dnů 7 hodin

12.11.2014, před 10 lety

Jana Břečková

Na portálu www.vseprotelefon.cz jsem objednala pouzdro na telefon, zaplatila jsem zboží převodem z účtu (378,. Kč). Po několika ujišťování emailem, že zboží je na cestě přestal pan Aleš Ruus komunikovat. Odstupila jsem od smlouvy - zboží nikde, peníze nevrátili. Ráda bych dostala zpět své peníze.

sportovní pouzdro na telefon pro Galaxy Note II

Vrácení peněz

12.11.2014 15:51, před 10 lety

Pokud spotřebitelka odstoupila od smlouvy z důvodu prodlení, prodávající je povinen vrátit jí zaplacené finanční prostředky ve stanovené přiměřené lhůtě. Neučiní-li tak dobrovolně, bude vhodné společnost vyzvat tzv. předžalobní výzvou dle § 142a občanského souního řádu k plnění.

Byla-li kupní cena uhrazena kartou a prodávající po odstoupení peníze nevrátí, může se spotřebitelka obrátit na svou banku a požádat o tzv. charge-back (zpětnou platbu) - více na: http://www.dtest.cz/clanek-3517/dtest-a-esc-zpetna-platba-pomaha-resit-potize-pri-online-nakupech. V takovém případě je nutné doložit doklady prokazující objednávku, odstoupení apod.

Dle aktuálních informací již není Antonín Ruus jednatelem společnosti (https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=861754

5.6.2015 13:12, před 10 lety

Podnikatel byl o podané stížnosti informován. Bohužel doposud neprojevil zájem se ke stížnosti vyjádřit, proto jsme se rozhodli případ uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.