REDOGAN s.r.o.

1 měsíc 11 dnů 6 hodin

10.03.2021, před 4 lety

Karel Bernášek

DObrý den,
poslední měsíc po mě vymáhá Fy. Redogan s.r.o. pohledávku 1170Kč a 790Kč za své služby. Nejprve SMS a posléze telefonicky. Jediné co mi sdělili, že jde o pohledávku za elektřinu. Další podrobnosti neznají (odběrné místo, atp.). V aplikaci eonu žádný dluh, emailem žádná upomínka (mám nastaveno zasílání emailem). Nakonec jsem se dopátral, že jde o vyúčtovací fakturu při prodeji nemovitosti, resp. ukončení smlouvy (plnou moc měl nový majitel). Eon tyto faktury posílá běžnou poštou a faktura mi nebyla doručena. Po zjištění jsem Eonu fakturu doplatil. Nicméně celkem často a sprostě mě stále Redogan urguje o částku za vymáhání. Částečně akceptuji své pochybení, ale celkově cítím křivdu. Byl jsem v přesvědčení, že faktura přijde doporučeně, nebo jak mám zadáno emailem, případně v aplikaci, což vyčítám eonu. Jak dál postupovat? Je nutné to v plné výši uhradit (pokutu 790Kč).?

_____________________________
* doplnění stížnosti zaslané spotřebitelem prostřednictvím e-mailové komunikace:
"Po telefonické žádosti prokázání dluhu za vymáhání fakturou, případně jiným dokladem zaslaným emailem (nejlépe s rozepsáním kolik co stojí), řekli, že nic takového nemohu dostat, případně až u soudu. Částku chtějí zaplatit na základě SMS. Je to možné?"

Jak postupovat?

19.3.2021 12:48, před 4 lety

V případě, že má spotřebitel zvolenou služby "zasílání dokumentů e-mailem", měla by mu společnost E.ON Česká republika, s.r.o. dokumenty touto cestou skutečně posílat. Pokud tak neučiní, porušuje tím svou smluvní povinnost a spotřebitel tak může požadovat náhradu škody vzniklou tímto porušením.

Společnost REDOGAN s.r.o. by měla spotřebitele (v souladu s obecnou informační povinností ve vztazích podnikatele se spotřebitelem) řádně poučit a seznámit, za co konkrétně danou částku vymáhá.

21.4.2021 15:30, před 4 lety

Dále může spotřebitel využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informaci k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.