17.1.2021 jsem objednala a zaplatila v internetovém obchodě Bonky. cz kabát v hodnotě 1999 Kč. Po opakovaných urgencích dorazil 8.3.2021 balíček, který obsahoval pouze plastové ramínko. Po kontaktování obchodu přes e mail, protože jiný kontakt nelze dohledat, mi bylo oznámeno, že objednávka je vyřízena a pokud nejsem spokojená s jejím obsahem, mám zboží reklamovat.
Dámská luxusní zimní dlouhá bunda Nicol-Grey 1, velikost M
Vrácení uhrazené částky 1999 Kč
Prodávající se zavazuje, že spotřebiteli odevzdá věc, která je předmětem koupě, a umožní mu nabýt vlastnické právo k ní. Spotřebitel se zavazuje, že věc převezme a zaplatí prodávajícímu kupní cenu. Dodá-li prodávající věc na místo určené spotřebitelem, převezme spotřebitel věc při dodání. Převzetím koupené věci nabývá spotřebitel k věci vlastnické právo. Nestane-li se tak, může spotřebitel požadovat po prodávajícím vydání zboží nebo může od smlouvy odstoupit a požadovat vrácení toho, co plnil.
Ztratilo-li se zboží při přepravě, je za způsobenou škodu odpovědný provozovatel poštovních služeb prodávajícímu a prodávající je zase odpovědný za dodání zboží spotřebiteli. Pokud nebyla zásilka porušena, měl by spotřebitel z uvedeného důvodu kontaktovat přímo prodávajícího.
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost se obrátit na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Pokud podnikatel neposkytne České obchodní inspekci součinnost, má tento úřad možnost udělit podnikateli pokutu za přestupek. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese: www.adr.coi.cz
Dále může spotřebitelka využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informaci k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.