CTP Services s.r.o.

#4931Problém s vyúčtováním mobilního operátora

6 měsíců 23 dnů 3 hodiny

13.11.2014, před 10 lety

Milan Jamrich

Operátor svévolně spustil a následně vyúčtoval datovou službu která měla být dle smlouvy blokována. Jeho reakce byla že reklamaci neuznává z důvodu že nemám aktivován žádný datový balíček a proto se aktivuje tarif na 24 hodinové připojení. Já mám však ve smlouvě datové služby blokovány. Po doložení kopie smlouvy přestal reagovat a nechce mi poskytnou kódy pro přenos čísel k jinému operátorovi. V podstatě mne drží jako rukojmí.

Očekával bych omluvu, opravu faktury a mohl jsem být dále klientem CTP, nyní však chci zaplatit jen to co nutně musím a odejít k jinému operátorovi. Bohužel nemůžu moje číslo je stále u CTP a bez kódů se nikam nehnu.

3.12.2014 11:36, před 10 lety

Pokud byla účastníkovi poskytována služba, kterou si neobjednal, neměla by za ní být účtována cena, obzvlášť pokud mezi sebou strany ujednaly blokaci datových služeb.

Nevyhoví-li však podnikatel poskytující veřejně dostupné služby elektronických komunikací reklamaci, je účastník, popřípadě uživatel oprávněn podat u Českého telekomunikačního úřadu návrh na zahájení řízení o námitce proti vyřízení reklamace bez zbytečného odkladu, nejpozději však do 1 měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace nebo marného uplynutí lhůty pro její vyřízení ( 1 měsíc od doručení reklamace), jinak právo uplatnit námitku zanikne. Podáním námitky není dotčena povinnost vyúčtování zaplatit, Úřad je však v odůvodněných případech oprávněn na žádost účastníka, popřípadě uživatele rozhodnout, že podáním námitky se splnění povinnosti uhradit vyúčtování odkládá až do rozhodnutí o námitce. Proti tomuto rozhodnutí se nelze odvolat. Úřad přizná náhradu nákladů řízení v plné výši účastníkovi také v případě, že byl pro chování dalšího účastníka řízení vzat zpět návrh, který byl účastníkem podán důvodně.

Pro vytvoření kódu je nutné řádně ukončit smluvní vztah.

5.6.2015 13:19, před 10 lety

Podnikatel byl o podané stížnosti informován. Bohužel doposud neprojevil zájem se ke stížnosti vyjádřit, proto jsme se rozhodli případ uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.