Dne 18.3.2021 jsem sla do prodejny Lidl, kde u mrazenych vyrobku - přesně u pizzy ,,Ristorante od Dr.oetker,, byla cena cervene vyznacena 39,90Kč, bylo to na vice mistech, cerveně 39,90 Kč ristorante- az me ta reklama nalakala a ja pizzu zakoupila(mražené vyrobky moc nemusím),ale za tu cenu jsem si řekla ok koupim jí, kdyz jsem po zaplacení z prodejny odešla a kontrolovala uctenku, byla pizza za 69,90 opravdu mě to nastvalo velice,ale musela jsem do práce,že jsem nemohla problem řesit. Nebylo to poprvé co se mi tohle v Lidlu prihodilo, jednou to bylo o 12 kc vice....,pak o 17Kč více a ted nakonec o 30Kc více, už asi radej nebudu do prodejny chodit, zbytecne se nechci nervovat a sortimentu ,potravin je i vsude jinde dost.
pizza ,,RISTORANTE OD DR.OETKER,,
reakce by mela vypadat podle meho nazoru ,alespon dat nejakou slevu za tyto problemy a kdyz vzbuduzuju dojem ,ze si chci jen postezovat, tak alespon do budoucna a pro ostatni zakazniky by si meli zamestnanci Lidlu vse zkontrolovat zda jim kasa nacita spravne ceny, ktere jsou uvedene nad vyrobky a jeste oznacene CERVENE....
Spotřebitel má právo, aby mu bylo zboží prodáno za uvedenou cenu. Nabídka zboží, která je tvořena i cenou u něj uvedenou, je pro obchodníka závazná. Pokud jinou cenu uvádí a jinou účtuje, dopouští se klamavého jednání a je právem spotřebitele dožadovat se rozdílu v ceně zaplacené navíc.
Prodávající je povinen informovat v souladu s cenovými předpisy a přímo použitelným předpisem Evropských společenství spotřebitele o ceně prodávaných výrobků nebo poskytovaných služeb zřetelným označením výrobku cenou nebo informaci o ceně výrobků či služeb jinak vhodně zpřístupnit. Informace o ceně nesmí zejména vzbuzovat zdání, že cena je nižší, než jaká je ve skutečnosti. Dozorovým orgánem je v této oblasti Česká obchodní inspekce, které spotřebitel může dát podnět pro porušení zákona o ochraně spotřebitele.
Spotřebitel, který je přesvědčen, že došlo k porušení ustanovení zákona o ochraně spotřebitele, se může obrátit na regionální či ústřední inspektorát České obchodní inspekce. Adresy jednotlivých inspektorátů lze najít na www.coi.cz. Podnět lze podat i elektronicky přes elektronickou podatelnu ČOI na adrese www.coi.cz.
Dále může spotřebitelka využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informaci k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.