Kdo byl poškozen touto firmou, prosím zašlete info na mail : zalobaao.eu@seznam.cz
Děkuji Vrkoslavová
Lyžařský set za téměř 5000kc, jsem našla na AliExpress za 2400. Hrozný šunt. Kvalita neodpovídá ceně. Zboží bylo flekate od rzi a bylo zašlé, jako použité.
Hromadná žaloba všech poškozených
Pokud věc neodpovídá tomu, co si strany ujednaly nebo tomu, co deklaroval prodejce, má taková věc vadu (§ 2161 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník). Vadu je vhodné reklamovat, reklamace přitom musí být prodejcem vyřízena zásadně do 30 dnů (§ 19 odst. 3 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele). V opačném případě vznikne spotřebiteli nárok na odstoupení od smlouvy pro podstatné porušení smluvní povinnosti ze strany podnikatele (§ 2002 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník).
V rámci uplatněné reklamace může spotřebitel požadovat primárně dodání nové věci bez vad, pokud to není vzhledem k povaze vady nepřiměřené. Pokud je ale možné věc jednoduše opravit nebo vyměnit nějakou její součást bez zbytečného odkladu, mají tyto způsoby vyřízení reklamace přednost. Jestliže není možná ani jedna z uvedených variant, má kupující právo od smlouvy odstoupit (§ 2169 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník).
V požadovaném řešení uvádí spotřebitelka podání hromadné žaloby. To bohužel doposud není naším právním řádem umožněno. Pokud by spotřebitelka takovouto možnost uvítala, může podpořit naší iniciativu #ZaHromadnéŽaloby, která se pokouší na problém chybějící právní úpravy opakovaně upozorňovat. Více naleznete na https://www.dtest.cz/kampane/za-hromadne-zaloby/.
Společnost byla kontaktována, bohužel však dosud neprojevila zájem se vyjádřit. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu oboustranné dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít.
Dále může spotřebitelka využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informaci k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.