Dobrý den,dnes v prodejně v Penny ve Voticich na mě jecela prodavačka ze plysaci bez bodu se nesmí prodávat tak na dotaz proč odpověděla vztekle jen proto...nechala jsem si zavolat vedoucího. Vysvětlil mi ze dle vládního nařízení nelze prodávat plysaky,když jsem se zeptala proč za body to jde tak jen řekl ze je to něco jiného... Já si nemyslím a rada bych to řešila. Už jsem v kontaktu s ČOI. Plysaci takto by se měli vydávat jen na pokladně a rozhodne by se neměli valet po prodejně kde na ne všichni sahají. A rozhodne by se mohla krotit i prodavačka která mému synovi plyšáka vyrvala z rukou a křičela na nej toho mít nemuzes bez bodu.
Plysaci za body
Ať se plysaci stáhnou z prodeje a není to klamání zákazníka když na letáku zůstává napsáno možno koupit za 299kc bez bodu a ve skutečnosti to nejde.
Podle usnesení vlády České republiky ze dne 28.ledna 2021 č.7 se zakazuje maloobchodní prodej (s výjimkami uvedenými v usnesení) a není tedy možné prodávat hračky (plyšáky) v obchodech.
Pokud by však prodejce nabízel prostřednictvím svého věrnostního programu plyšáka za nasbírané body ve formě daru (bez doplatku), možné by to bylo.
Společnost byla kontaktována, bohužel však dosud neprojevila zájem se vyjádřit. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu oboustranné dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít.
Dále může spotřebitelka využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informaci k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.