Auto Kelly a.s.

#49805Reklamace Remenice na bmw e46

29.03.2021, před 4 lety

Jiri Mikula

Dobrý den, chci se s vámi podělit o spatnou zkusenost s autokelly: Před půl rokem jsem mel poruchu na vozidle bmw, kde bylo mechanikem zjištěno praskla řemenice, s mechanikem jsem se dohodl na opravě případně vyměnit díly tím spojené, následně mechanik při kompletní prohlídce zjistil, že je potřeba vyměnit jen tu prasklou řemenice, vodici kladky a klimakompresor jsou meneny cca 1rok zpet, tudiz nepotřebuji znovu měnit, takže mechanik objednal řemenice v autokelly, kterou mi odborně vyměnil, netrvalo ani ne půl roku a řemenice mi praskla znova, takže se dala reklamovat do autokelly Litoměřice, kde ji zpět mechanikovi vrátili a reklamaci neuznali, dokonce nařkli mechanika za neodbornou práci, dále mu sdělili že se musí vždy řemenice měnit pouze v sadě jako jsou vodici kladky atd, mechanik rekl ze to musí vyreklamovat i bez kompletní sady výměny, zkontaktovat jsem značkové odborné servisy i znalecký posudek, všichni uznali ze autokelly musí díl vyreklamovat, opět jsem apelovat o kontaktování pobočky autokelly Litoměřice, aby ji vyreklamovali, jenze přestali komunikovat, dokonce mi volal přímo prodejce z pobočky, začal me urážet a ze nic nedostanu a ať se s nima klidně soudím, docela mě tohle jednání zklamalo a nechci už mít z touhle prodejnou nic mit, tato ma zkusenost by měla být pro všechny, aby si uvědomili od koho zboží kupuji, s pozdravem Jirka

Reklamace

9.4.2021 11:04, před 4 lety

Pokud znalecký posudek vychází ve prospěch spotřebitele (a podnikatel ani v takovém případě reklamaci neuzná), může se spotřebitel obrátit na soud. V případě úspěchu náleží spotřebiteli podle § 1924 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, i náhrada účelně vynaložených nákladů (ceny za znalecký posudek).

Podnikatele je možné ještě před soudním sporem naposledy vyzvat k plnění tzv. předžalobní výzvou dle § 142a občanského soudního řádu. Zaslání předžalobní výzvy nikoho nezavazuje k podání žaloby u soudu. Ale při projednání sporu před soudem, má v případě úspěchu ten, kdo vyzval protistranu předžalobní výzvou, právo na náhradu nákladů řízení. Více informací ohledně náležitostí předžalobní výzvy je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3511/predzalobni-vyzva.

Pro úplnost dodáváme, že je možné, aby spotřebitel pro případný soudní spor využil služeb advokáta. Přikládáme tedy odkaz na databázi advokátů, kteří se zabývají spotřebitelskými spory. https://www.dtest.cz/advokati

13.5.2021 16:08, před 4 lety

14.6.2021 12:54, před 4 lety

Společnost byla kontaktována, bohužel však dosud neprojevila zájem se vyjádřit. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu oboustranné dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít.

Dále může spotřebitel využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informaci k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.