BILLA, spol. s r. o.

#49846Špatně namarkované zboží

31.03.2021, před 4 lety

Martina Urbanová

Dobrý den, dnes 31.03.2021 v 17:19:08 jsme platila v Bille na Proseku (filiálka 00103) u pokladníka č.31. Bohužel jsem si na místě nezkontrolovala účetenku, až doma jsem zjistila, že mi pokladní namarkoval chybně dvě položky zboží. 4x velkou Clever Billa kávu místo 3 velkých a jedné malé a dále 2x položku Kiri sýr namísto jedné. Rozdíl činí cca 55,- Kč. Nákup nebyl nijak velký (celkem 557,60,-Kč), zaráží mě pouze fakt, že v jednom menším nákupu udělá pokladní hned dvě chyby. Nijak tomu nepřidává ani fakt, že pokladní neodpověděl ani na jeden z mých pozdravů. Prosím tedy o nápravu. Správnost údajů půjde jistě ověřit ze záznamu kamer.

Filiálka 00103, pokladna č. 11, doklad: 186, pokladní č. 31, 31.03.2021, 17:18:02

Vrácení částky za chybně namarkované zboží.

1.4.2021 09:13, před 4 lety

V případě, že je nesprávně naúčtováno zboží a kupující tuto skutečnost může prokázat, je prodejce povinen vrátit peněžní prostředky uhrazené navíc. Pokud tak neučiní, získá majetkový prospěch bez právního důvodu.

Dozor v oblasti správného účtování nákupu provádí Česká obchodní inspekce. V případě opakovaného nesprávného účtování zboží by mohl spotřebitel zvážit podání podnětu správnímu orgánu, který může za zjištěný správní delikt uložit podnikateli pokutu.

14.5.2021 09:53, před 4 lety

14.6.2021 16:02, před 4 lety

Společnost byla kontaktována, bohužel však dosud neprojevila zájem se vyjádřit. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu oboustranné dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít.

Dále může spotřebitelka využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informaci k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.