ATYP Press, s.r.o.

#49865Předplatné, kvalita služeb a porušení GDPR

1 měsíc 18 dnů 21 hodin

01.04.2021, před 4 lety

Gabriel Josef Melena

Za pomoci známé, která se věnuje pomoci rodičům dětmi s autismem, jsem dostal doporučení na tento magazín. Dokonce jsem tedy napsal fejeton, abych se přidal k autorům. Měl jsem předplatné a řešili jsme to v mailové komunikaci. Fejeton označili za paskvil, kterému něco chybí. Když jsem chtěl vědět co konkrétně, přestali komunikovat. Žádal jsem o navrácení posledního předplatného a o výmaz v rámci GDPR. Nakonec to bylo zasláno i doporučeným dopisem RR798216215CZ. Dělají mrtvého brouka. K článkům v rámci magazínu se nechci vyjadřovat. Výmaz v rámci GDPR neproveden.

předplatné magazínu

vrácení posledního předplatného + poštovného za nedoručitelný dopis

12.4.2021 12:13, před 4 lety

Obecně lze o smlouvy odstoupit, pokud si to strany ujednají ve smlouvě, nebo pokud tak stanoví zákon (§ 2001 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník). V tomto případě konkrétní obsah smlouvy neznáme. Zákonné důvody pro odstoupení dle obsahu stížnosti dány nejsou (jednalo by se např. o situaci, kdy by společnost magazín posílala se zpožděním apod.).

Pokud by odstoupení od smlouvy a zrušení předplatného připadalo v úvahu, je možné, aby spotřebitel odstoupil od smlouvy pouze s účinky do budoucna - tj. aby zrušil předplatné od následujícího čísla, které mu má být doručeno, nikoliv zpětně (v souladu s § 2004 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník).

20.5.2021 14:16, před 4 lety

Společnost byla kontaktována, bohužel však dosud neprojevila zájem se vyjádřit. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu oboustranné dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít.

Dále může spotřebitel využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informaci k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.