O2 Czech Republic a.s.

#49892Problémy s fakturací, problémy s výpovědí, problémy se změnou tarifů

11 měsíců 10 dnů 19 hodin

04.04.2021, před 4 lety

Kristýna Vaverová

Začátkem prosince jsme dávali žádost na změnu tarifů a změny s jedním číslem. Změna tarifů nenastala a ještě v prosinci jsme žádali znovu o změnu. Bylo nám vše přislíbeno ale ke změně stále nedošlo. Prý systémová chyba. V lednu nám bylo po zaslání neodpovídající faktury přislíbena náprava a byl podán podnět k reklamaci. Stále k nápravě nedošlo a v únoru jsme vypověděli smlouvu u 3 čísel a přešli jsme k jinému operátorovi. Vše proběhlo, přenesení čísel ale i přesto O2 stále posílá faktury na čísla která už nejsou pod O2, opět nám byla slíbená náprava ale opět přichází faktury a SMS zprávy od O2. Jednali jsme již s minimálně deseti zaměstnanci na call centru a vždy nám byla slíbená náprava. U O2 jsme byly minimálně 15 let stálý uživatelé ale toto není normální. Pokud nenastane náprava obracíme se na telekomunikační úřad a zahájíme právní kroky.

Náprava problémů a kontaktování majitele zákaznického účtu.

4.4.2021 17:21, před 4 lety

Nesouhlasí-li spotřebitel s vyúčtováním služeb, měl by uplatnit reklamaci. Reklamaci na vyúčtování ceny je spotřebitel oprávněn uplatnit bez zbytečného odkladu, nejpozději do 2 měsíců ode dne dodání vyúčtování ceny za poskytnutou službu. Podání reklamace nemá odkladný účinek vůči povinnosti uhradit vyúčtovanou cenu, spotřebitel by tedy měl i přes podanou reklamaci zaplatit spornou částku a až následně se domáhat jejího vrácení.

V případě, že společnost reklamaci zamítne, může se spotřebitel do jednoho měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace (nebo uplynutí lhůty pro její vyřízení) obrátit na Český telekomunikační úřad s námitkou proti vyřízení reklamace (vzorový formulář je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3295/namitka-k-ceskemu-telekomunikacnimu-uradu-proti-vyrizeni-reklamace-sluzby-elektronickych-komunikaci). Řízení je zpoplatněno (100,- Kč) a pracovníci Českého telekomunikačního úřadu na základě dodaných podkladů rozhodnou, zda společnost postupovala správně, či ne.

5.4.2021 10:12, před 4 lety

Pěkný den,
velmi nás vzniklá situace mrzí. Vaše reklamace je aktuálně stále v řešení našich specialistů, kteří vás budou pro dořešení kontaktovat v to v dohledných dnech.
Petr Šimeček
Guru pro Social Media, O2

8.5.2021 21:57, před 4 lety

10.6.2021 07:54, před 4 lety

Kristýna Vaverová

Dobrý den, takže vzniklá situace se vyřešila částečně, 2 čísla z vyúčtování zmizela ale nadále si účtujete jedno číslo které už od ÚNORA není pod Vámi ale pod společností T-mobile. Přijde mi to už jako výsměch. Opět žádám o Reklamaci a nápravu. Dále nám chodí i zprávy jak jsme byly spokojení s pracovníkem který volal, problém je že opravdu nikdo nevolal. Nepřijde mi to už normální. Prosím o vyjádření

10.6.2021 12:45, před 4 lety

Hezký den,
to nás velmi mrzí. V tuto chvíli jsem vše předal opětovně kolegům k prověření, pod požadavkem č. O2HREBYZ.
Pro dořešení vás budeme ještě kontaktovat.
Petr Šimeček
Guru pro Social Media, O2