moje stížnost na vaši Banku je následující:
Stahujete si za zahraniční platby mimo EU 1% z platby, minimálně je to však 300,- kč. Netuším, za co je tak velký poplatek, když je platby prakticky virtuální. Ale to je vaše věc. Ráda bych však podotkla, že na výpisu v účtu na internetovém bankovnictví se tento polatek nikde neuvádí, bylo mi však divné, že částka aktuálního zústatku na EUR účtu neodpovídá přijatým platbám. Proto jsem volala do RB, aby mi to objastnili a až od operátorky jsem se dověděla tuhle nastavenou realitu. Kdybych se to však dříve dověděla z jasného výpisu svého účtu, platby bych si nechávala posílat určitě přes jinou platební bránu. Chápu, že pro vás 300,- kč je nic, ovšem pro mne je teď každá koruna dobrá, asi tak jako pro každého.
Je mi z vás zle, takhle okrádat lidi!
B.H.
poplatky za příjem ze zahraničí mimo EU
minimálně snížit poplatek na co nejmenší, vždyť ze zaslané částky mi odebíráte více, než jedno procento!!!
Spotřebiteli by měl být poskytnut údaj o úplatě, kterou je spotřebitel povinen zaplatit poskytovateli platebních služeb (zde společnosti Raiffeisenbank a.s.), vždy v dostatečném předstihu. V závislosti na konkrétním smluvním vztahu lze pak určit moment, kdy měl být tento údaj spotřebiteli sdělen. V zásadě by to mělo být buď s dostatečným předstihem před tím, než je spotřebitel vázán smlouvou o jednorázové platební transakci, anebo s dostatečným předstihem před tím, než je spotřebitel vázán rámcovou smlouvou, na základě níž pak jednotlivé platební úkony provádí. Dohodnutá úplata má být přiměřená a má odpovídat skutečným nákladům poskytovatele.
Společnost Raiffeisenbank a.s. se rozhodla nevyužít možnosti smírného řešení sporů prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz. Vzhledem k tomu, že je námi poskytovaná služba založena na principu dobrovolnosti, bude stížnost uzavřena. Na žádost společnosti zveřejňujeme její obecné vyjádření k podaným stížnostem:
Pokud je klient nespokojen se službami naší banky, může vzniklou situaci s námi řešit prostřednictvím celé řady komunikačních kanálů. Jsme k dispozici na kterékoliv z našich více než 120 poboček, dále samozřejmě na e-mailové adrese info@rb.cz nebo reklamace@rb.cz, na bezplatné nonstop telefonní lince 800 900 900 a také na Twitteru či Facebooku. Reklamaci lze samozřejmě podat i skrze Českou poštu, a to na adresu Raiffeisenbank, a.s., Klientský servis, tř. Kosmonautů 1082/29, 779 00 Olomouc.