O2 Czech Republic a.s.

#49998Nevrácení přeplatku za dobití mobilu po zemřelém

1 měsíc 14 dnů 4 hodiny

09.04.2021, před 4 lety

Marta Červená

již několik měsíců s vašimi pracovníky řeším přeplatek za dobití mobilu Ing. Boleslava H., který byl vaším zákazníkem mnoho let a zemřel. Přeplatek 300,-Kč byl vámi uznán a poslán šekem na jméno zemřelého, který už si ho nemohl vyzvednout. Několikrát jsem dokládala, že tato částka byla poslána z mého účtu, neboť p. H., umístěný v té době v LDN, již podobné akce nezvládal. Vždy mi vaši pracovníci, buď v prodejně nebo po telefonu slíbili vyřešení této záležitosti a nechali si předložit všechny možné doklady, které si zkopírovali, ale nikdy nic nevyřešili. Nyní mám i pravomocné dědické rozhodnutí, které po mně nikdo zatím nežádal.
Kvůli takové sumě bych jindy nebyla ochotná vyvinout takové úsilí, ale můj bratr zaplatil zbytečně O2 tolik peněz, že z principu aspoň tuto částku požaduji navrátit.

Požaduji vrátit peníze

23.4.2021 12:07, před 4 lety

Pokud zůstaviteli za jeho života vznikl přeplatek, stává se tento přeplatek předmětem dědického řízení a po ukončení dědického řízení by měl být po předložení usnesení o dědickém řízení vyplacen dědici (popř. dědicům).

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se Český telekomunikační úřad, který je příslušný pro mimosoudní řešení spotřebitelských sporů ze smluv mezi operátory a spotřebiteli.

23.4.2021 13:14, před 4 lety

Hezký den,

necháme celou situaci s vrácením prověřit, prosím pouze o zaslání dokladu o dědickém rozhodnutí a vaše kontaktní údaje. Vše stačí zaslat s odkazem na tento dTest na email info@o2guru.cz.

Monika Morysová
O2 Czech Republic a.s.