Dne 2.3.2021 jsem na obchod@dobre-knihy.cz poslala dotaz k možnosti reklamace zakoupeného zboží - puzzle, které bylo křivě rozříznuto, takže obrázek po celé délce nenavazoval přesně. Přiložila jsem fotografie. Následující den mi přišla odpověď, že děkují za zaslané fotografie, předají je výrobci a mám vyčkat na jeho reakci. Na konci března jsem se opět emailem připomněla a zeptala se, jestli se výrobce stále neozval. Odpověď už nepřišla, uvedený telefon v uvedené době nikdo nezvedá, nebo je nedostupný.
Puzzle panoramatic - Roháče, 2000 dílků, výrobce Dino
Ráda bych se dozvěděla vyjádření výrobce a případný návrh řešení z jeho strany. Puzzle už jsem z velké části poskládala (než jsem na vadu přišla) a připadá mi proto fér domluvit se na nějaké slevě.
Pokud spotřebitel uplatnil u prodávajícího reklamaci v souladu se smluvními podmínkami, má prodávající povinnost vyřídit reklamaci ve lhůtě 30 dní od jejího uplatnění, pokud se spotřebitelem nedohodne na lhůtě delší. Marné uplynutí této lhůty se považuje za podstatné porušení smlouvy ze strany prodávajícího a spotřebitel má tak právo od smlouvy odstoupit. Spotřebiteli doporučujeme, aby si uchoval všechny dokumenty, jež prokazují, že se reklamaci pokoušel v souladu se smluvními podmínkami u prodávajícího uplatnit.
Společnost byla kontaktována, bohužel však dosud neprojevila zájem se vyjádřit. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu oboustranné dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít.
Dále může spotřebitelka využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informaci k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.