Hyundai Motor Czech s.r.o.

#50091Stížnost na jednání servisu

3 měsíce 22 dnů 2 hodiny

14.04.2021, před 4 lety

Martin Čapek

píši Vám ohledně stížnosti na autorizovaného prodejce KŠV Group v Chomutově.
Je to už 2 roky, co mi opravovali auto v záruce kvůli tomu, že mi drnčelo torpédo o čelní okno, jelikož sami nebyli schopni zjistit závadu, tak demontovali komplet celou palubní desku, a při předání auta zpět mně, jsem zjistil, že mám ohlé dveře u spolujezdce u pantu, když jsem to hned při příjezdu řekl technikovi který s autem přijel, řekl mi že je to v pohodě, jen se mi to zdá., když jsem auto umyl, opravdu to bylo ohlé u pantu, tak jsem zajel zpět do servisu a technik mi řekl, že až přijede nová i30 stejná, tak mi to vymění, je to už 2 roky a když jsem za tu dobu byl v servise aspon 5x a pokaždé se na to ptal, tak mi řekli, že ještě černá i30 v kombiku nepřijela.
Ale důvod proč hlavně píšu, dnes jsem byl objednán na servis z důvodu, že nesvítí světlo v kastlíku u spolujezdce, žárovka OK, pojistka OK.
Byl jsem objednán na dopoledne, přijímací technik Rob mi řekl že auto mám dovést mezi 8-10. Přijel jsem v 9:00 a toto individum, mi řeklo že mechanik už od něj dostal jinou práci a auto mi nevemou, že má v počítači napsáno, že jsem objednán na 8:00.
S tímto člověkem mám pouze negativní zkušenosti, je to člověk který se minul povolání a absolutně tam nemá co dělat, kdykoli jsem přišel s problémem, že mi v autě něco drnčí, nefunguje, tak kouká jak kdyby viděl auto poprvé. Jediné co ví, že to má u řidiče volant a jezdí to na kolech, ale jako přijímací technik tam absolutně nemá co dělat. Jeho přístup k zákazníkům je na bodě mrazu, viděl bych ho někde jako dělníka ve fabrice, ale na práci s auty se nehodí.
Nejsem jediný, kdo v mém blízkém okolí má pouze negativní zkušenosti s tímto prodejcem.
Jelikož jsem z Chomutova, tak mě mrzí, že tu není schopný servis, a auto dávám na garanční prohlídky do Hyundai Domanský v Praze, kde jejich přístup je suprový a nemůžu na jejich servis říci ani slovo.

Hyundai i30 kombi 2017

Řešení? Asi finanční postih pro přijímacího technika pana Roba.

29.4.2021 15:14, před 4 lety

Co se poškozených dveří na automobilu v rámci reklamace týče, v souladu s ustanovením § 2944 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, za poškození, ztrátu nebo zničení věci odpovídá ten, kdo ji převezme za účelem splnění své povinnosti ze smlouvy. Není rozhodné, jak ke škodě došlo, jestli někdo porušil povinnost nebo ne, zda se tak stalo při vlastním plnění závazku nebo při přepravě či skladování věci. Kdo, věc převezme, nahradí její poškození. Škoda se dle § 2951 nahrazuje uvedením do předešlého stavu. Pokud toto není možné (nebo žádá-li o to poškozený), hradí se škoda v penězích. Aby bylo zadostiučinění vnímáno jako přiměřené, mělo by být co nejrychlejší.

Reklamační protokol by v tomto případě mohl sloužit k prokázání stavu věci v době předání k reklamaci, pokud by vzhledem k povaze poškození (zjevné) bylo možné předpokládat, že bude v protokolu v rámci zhodnocení stavu věci uvedeno. Vzniklou škodu je vhodné namítnout ihned při převzetí, aby subjekt nemohl namítnout, že k ní došlo v mezidobí.

30.6.2021 12:09, před 4 lety

5.8.2021 13:55, před 3 lety

Společnost byla kontaktována, bohužel však dosud neprojevila zájem se vyjádřit. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu oboustranné dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít.

Dále může spotřebitel využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informaci k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.