Blue Style k.s.

#50251Travelsafe+ voucher

2 měsíce 22 dnů 1 hodina

22.04.2021, před 4 lety

Iveta Lapešová

Dobry den, v červnu 2020 jsme měli odletět na dovolenou do Tunisu. Ta se nekonala. Buďto jsme mohli dovolenou stornovat a prijit o celou zálohu 37tis nebo přistoupit na voucher travelsafe+. Přistoupili jsme na voucher s tím, ze si vybereme dovolenou na rok 2021. Tu jsme si sice vybrali, ale podmínky pro absolvování dovolené jsou nepřijatelné.
Rozhodli jsme se dovolenou zrušit. Přišlo nám vyúčtování storno poplatku s tím, ze by nám vrátili 25500,-. Storno jsme tedy potvrdili a do formuláře zadali číslo účtu, na které chceme peníze zaslat. Peníze nám ovšem neprisly. Opět jsme dostali mailem voucher, o který ale nemame zajem. Cele je to jeden velky podvod na zákazníky!

Storno zajezdu

Žádáme o vracení našich finančních prostředku na ucet, který jsme zadali při stornu zajezdu

22.4.2021 09:53, před 4 lety

Odstupuje-li spotřebitel od smlouvy o zájezdu v situaci, kdy v místě pobytu nebo cesty nastaly nevyhnutelné a mimořádné okolnosti, je možné odstoupit od smlouvy bez povinnosti hradit stornopoplatky (§ 2535 občanského zákoníku). Zda takové okolnosti v místě pobytu nebo cesty nastaly je věcí individuálního posouzení každého konkrétního případu. V obecnosti se dá ovšem uvést, že není možné tyto mimořádné a nevyhnutelné okolnosti předpokládat s výrazným časovým předstihem. Pokud tedy v době, kdy spotřebitel od smlouvy o zájezdu odstupuje, není zřejmé, že v době pořádání zájezdu bude v místě pobytu nebo cesty přetrvávat mimořádná a nevyhnutelná okolnost, je spotřebitel povinen při odstoupení hradit stornopoplatky v ujednané výši.

Výši stornopoplatků pořadatel spotřebiteli na jeho žádost odůvodní (§ 2533 odst. 2 občanského zákoníku). Při odstoupení od smlouvy pořadatel vrátí bez zbytečného odkladu, nejpozději do čtrnácti dnů po ukončení závazku ze smlouvy, veškeré platby uhrazené za zájezd zpět spotřebiteli (§ 2536a občanského zákoníku). Tyto platby mohou být poníženy o stornopoplatky (k tomu viz výše).

Forma vratky má být podle nás učiněna ve formě peněžních prostředků, neboť na zájezdy s datem pořádání po 31. srpnu 2020 se zákon 185/2020 Sb., o některých opatřeních ke zmírnění dopadů epidemie koronaviru označovaného jako SARS CoV-2 na odvětví cestovního ruchu, který umožňoval poskytování voucherů místo peněz, již nevztahuje. Spotřebiteli proto dle našeho názoru náleží peněžní prostředky, nikoliv voucher.

4.6.2021 12:42, před 4 lety

14.7.2021 11:15, před 3 lety

Společnost byla kontaktována, bohužel však dosud neprojevila zájem se vyjádřit. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu oboustranné dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít.

Dále může spotřebitelka využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Více informaci k uvedené službě lze nalézt na webové adrese www.adr.coi.cz.