Na základě našeho předchozího vzájemného telefonního hovoru, ohledně mého problému s ročním vyúčtováním nákladů na můj byt v osobním vlastnictví, Vám zasílám doklad, o který jste mne žádal.
Byt jsem koupil v listopadu 2018, zatím tam z rodinných důvodů již dva roky nikdo nebydlí a ani nemá trvalé bydliště. Byt se nachází v 1. patře panelového domu, topení nebylo vůbec puštěné, což dokládají měřáky na radiátorech. Dále nebyla spotřebovaná ani kapka teplé i studené vody což opět dokladují měřáky vody v bytě. Přesto jsou mi každoročně účtovány neskutečné finanční částky vlastně za něco, co jsem neodebral a nespotřeboval. Správa domu tvrdí, že je vyúčtování v souladu se zákonem.
Tímto bych Vás rád požádal o prověření tohoto jejich tvrzení a prosím o radu, jak následovně pokračovat k zdárnému dořešení tohoto sporu. Předem děkuji za Vaši pomoc.
S pozdravem a přáním hezkého dne,
Pavol Peller
(kontaktní údaje viz referenční údaj)
Poskytované služby mohou být rozúčtovány podle měřidel, výměry nebo podle počtu osob, bude vždy záležet na konkrétním případu. Rozúčtováním nákladů na služby se zabývá § 5 zákona č. 67/2013 Sb zákon, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů a nebytových prostorů v domě s byty.
Pokud vyúčtování služeb nebylo provedeno v souladu se zákonnými požadavky, může spotřebitel uplatnit reklamaci(vzorový formulář je možné vyhledat na následující webové adrese www.dtest.cz/clanek-3289/reklamace-vyuctovani-elektriny-ci-plynu). Nebude-li spotřebiteli vyhověno, má možnost obrátit se na Energetický regulační úřad, který rozhoduje spory mezi zákazníkem a společností (více informací je možné vyhledat na webové adrese www.eru.cz/cs/informacni-centrum).
Stížnost přeřazujeme na spotřebitele, aby měl (na svou žádost) možnost doplnit ke svému podání i relevantní přílohy.
Stížnost přeřazujeme na společnost, aby měla možnost reagovat.
Společnost byla kontaktována, bohužel však dosud neprojevila zájem se vyjádřit. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu oboustranné dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít.