Dobrý den, pravidelně minimálně jednou týdne se stane, ze nám nefunguje TV, popřípadě internet. Největším překvapením je, kdyz se mi po 20 min podaří dovolat “živému” člověku, který mi řekne, ze mi nepomůže, protože technik po 19.00 není k dispozici. Proč mate na stránkách informaci o servisu nonstop??? Jak je možné, ze TV a internet nefunguji pravidelně? Nikdy se mi to se žádným operátorem nestalo. Přechod k vám sice nebyl dobrovolný z moji strany, ale vidím, ze to byla obrovská chyba. Za nefungující služby požadují vracení peněz a za čas, který jsem strávila telefonování, což bylo několik desítek minut, abych se dozvěděla, ze mám počkat do rána, nebo do příštího pondělí očekávám kompenzaci.
Fungující TV a internet - úplně mi postačí, když budu moct využívat služby, za které platím bez připomínání se, ze mám na ne nárok.
Nebylo-li možné službu využít ve sjednané kvalitě nebo ji bylo možné využít jen částečně, kvůli závadě na straně společnosti, je společnost povinna zajistit odstranění závady a přiměřeně snížit cenu nebo po dohodě se zákazníkem zajistit poskytnutí služby náhradním způsobem.
Spotřebitel by měl v souladu s § 64 odst. 7 zákona o elektronických komunikacích službu u společnosti reklamovat a žádat nápravu (požadovat přiměřené snížení ceny nebo zajištění služby náhradním způsobem). Způsob uplatnění reklamace za poskytnuté služby, včetně údajů o tom, kde a v jakých lhůtách lze reklamaci uplatnit, je povinnou součástí smlouvy uzavřené mezi zákazníkem a společností.
V případě, že společnost reklamaci zamítne nebo uplyne lhůta pro její vyřízení, může se spotřebitel do jednoho měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace (nebo uplynutí lhůty pro její vyřízení) obrátit na Český telekomunikační úřad s námitkou proti vyřízení reklamace (vzorový formulář je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3295/namitka-k-ceskemu-telekomunikacnimu-uradu-proti-vyrizeni-reklamace-sluzby-elektronickych-komunikaci). Řízení je zpoplatněno (100,- Kč) a pracovníci Českého telekomunikačního úřadu na základě dodaných podkladů rozhodnou, zda společnost postupovala správně, či ne.
Dobrý den, paní Vrabová, mrzí mě vzniklé komplikace. Ujišťuji Vás, že je naším cílem poskytovat služby na co nejvyšší úrovni. K výpadkům nebo technickým potížím bohužel docházet může, přičemž bezchybné připojení nedokáže garantovat žádná společnost.
Abychom se na to mohli podívat, napište nám prosím přes https://www.vodafone.cz/pece/formular-reklamace/. Nebo písemně poštou na Vodafone Czech Republic a.s., Reklamační oddělení, náměstí Junkových 2, 155 00 Praha 5. Děkuji za pochopení. Přeji Vám pěkný den. Lenka Pilná