Objednal jsem si vitamín D3 na základě reklamy firmy NaturaMed, za cenu 49,00 Kč dne 10.2.2021 Asi do 10 dnů mi přišla složenka na
úplně jiné zboží v částce přs 1000,Kč na Omega 3 na první část, přičemž jsem se při souhlasu zavázal, ža musím odebrat několik dávek, což by činilo celkem asi 5000,-Kč. A když toto odsouhlasím,
nebudu muset platit částku 49,-Kč. Složenku jsem vyhodil, což byla chyba, protože tím nemám doklad, kterým bych to prokázal jako fakt.
V té chvíli to nevadilo, protože zboží jsem nedostal a očekával jsem, že firma zašle jako jiné seriozní společnosti údaje pro úhradu bankovním převodem Nic nepřícházelo až 6.3.2021 mi dopravce
zboží doručil.Spolu s vitamínem zde byla upět složenka na Omega 3 opět s dovětkem, že pokud se pro ni rozhodnu, nebudu muset za tuto
zásilku platit.V záhlaví tohoto sdělení byly následující údaje"
číslo zásilky,, datum fakturace, ,datum splatnosti ( 25.2.2021),
zákaznické číslo a moje adresa. Zkoušel jsem se spojit telefonem,
ale nebylo možné se dovolat. A tak jsem čekal dál a to byla další chyby, Dnes, 4.5.2021mi zaslali sdělení, že jsem povinen zaplatit pokutu 70,-Kč za upomínku, plus cenu 49,-Kč.Zaplatil jsem. Ale co bylo pro mne překvapením, že zde bylo uvedeno číslo faktury,které
bylo shodné s číslem zásilky.A teprve na složence byly uvedeny
potřebné fakturační údaje.Závěrem podotýkám, že mi NaturaMed nikdy a žádnou cestou nezaslal jakoukoliv upomínku,že jsem nezaplatil a nikdy mi nezaslal doklad, který se nazývá faktura, nebo jiný doklad, kde by byly údaje, které by sloužily pro úhradu prostřednictvím internetového bankovnictví-Bankovním převodem, jak jsem ve své objednávce uvedl. Toto by spíše mělo být upozorněním
pro ostatní zákazníky - pozor- NaturaMed po této stránce není
pro zákazníky přívětivý. Jaroslav Halfar
PS. Existuje u Vás nějaký seznam firem,kde je vhodné se mít napozoru a se kterými je dobré si nic nezačínat ? napište mi.
Děkuji.
Nepožaduji žádné řešení, vím že jsem měl být aktívnější. ale už to cítím, že mi chybí ten zápal mládí, ( mám už dost přes 70 let a
začínám zapomínat), nicméně přivítal bych nějaké upozornění na
" nepřívětivé firmy"- máte něco takového, nebo víte, že někde něco podobného existuje, Děkuji.
Požaduje-li společnost po spotřebiteli úhradu peněžních prostředků za zaslané zboží, musí být schopná prokázat, že k tomu má právní důvod. Spotřebiteli doporučujeme, aby vyzval společnost k doložení důvodu, proč si nárokuje údajný dluh.
Pokud jde o dotaz spotřebitele na rizikové e-shopy, jejich seznam vede ČOI a je dostupný na webové stránce https://www.coi.cz/pro-spotrebitele/rizikove-e-shopy/
Vážený pane Halfare,
děkujeme Vám za zaslaný podnět. Dovolte mi Vás informovat, že Vaši objednávku produktu Vitamín D3 VitaSolaris, kterou jste nám zaslal dne 5.2.2021 evidujeme a na základě této objednávky Vám bylo zasláno zboží, s termínem doručení okolo 10.2.2021. Splatnost pohledávky ve výši 49,- Kč byla ke dni 25.2.2021. Složenka pro úhradu uvedené částky byla (a vždy je) součástí zásilky. Je nám líto, že, jak uvádíte, jste produkt obdržel až 6.3.2021, z naší společnosti byl však odeslaný v řádném termínu. Pozdní doručení je věcí dopravce. Vzhledem k tomu, že jsme od Vás úhradu neobdrželi (mezitím systém odeslal upozornění na neuhrazenou pohledávku s fakturačními údaji). Původní splatnost faktury byla dne 25.2.2021, úhradu naše společnost obdržela až 5.5.2021. Vaše tvrzení, že jste obdržel složenku na jiné zboží v částce 1000,- Kč a navíc se závazkem odběru pěti dávek je zcela nepravdivé. Zaslána Vám byla pouze nabídka na nákup výhodného ročního balení produktu OmegaMarine Forte+. Záleží na každém, zda této nabídky využije či nikoliv. Na závěr mi dovolte Vás informovat, že jakékoliv potíže s doručením zboží, reklamace, apod. je vždy připraven a ochoten vyřešit náš zákaznický servis.
Děkujeme a přejeme hezký den.
NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.