O2 Czech Republic a.s.

#50572Stížnost na prodejnu O2 Písek

4 dny 22 hodin

09.05.2021, před 4 lety

Květoslava Kailová

Dne 28.01.2021 jsem na prodejně O2 Písek zakoupila TM Aligator a 690 Senior. Chtěla jsem mobil jen na volání a SMS, jinak vše vyřídím po internetu který máme. Tento tfn mi nabídl ochotný pracovník Tomáš Barda. S tímto tfn jsem byla spokojena a proto jsem ho byla zakoupit v této prodejně i pro manžela. Po určité době provozu jsem se nedostala na SMS, hlásilo to že tato služba je nedostupná.Volala jsem telefonicky na O2 a ochotná pracovnice mi sdělila že u nich nic zablokované nemám a ať zkusím vypnout a zapnout telefon, což jsem udělala a to se povedlo. Jenomže jsem to musela dělat pořád, což se mi nelíbilo. Šla jsem tedy tfn reklamovaT a pí VM mi navrhla, že mám strašně starou kartu a že je to možná i tím a že mi za 100 korun prodá novou na což jsem přistoupila. Jenže jsem přišla domů a na SMS jsem se opět nedostala. Šla jsem tedy znova na tuto prodejnu a ochotná pí VM mi dne 15.4.2021 poslala mobil na reklamaci č.35200064/210. Telefon jsem si po opravě vyzvedla a pí Mašková mi řekla že na něm nesmím posílat MMS zprávy atd. a nabízela mi nějakou SD kartu. Protože MMS zprávy neposílám ani nepřijímám a při koupi tfn mě ani nikdo nikdo neinfrmoval že něco takového k tomu potřebuji, není mi jasné proč jsou takové potíže s jednoduchým tfn, když chci hlavně jen zavolat a poslat SMS. Přitom telefon manžela funguje stále bezchybně. Nicméně jsem s telefonem přišla domů a tfn zase nefungoval. Takže 4.5.2021 jsem opět byla tfn reklamovat a tady je kámen úrazu. Byla zde pracovnice jiná, bohužel si nepamatuji jméno. Jednala se mnou ironicky, co vůbec chci když mám levný telefon, že si musím zařídit jiné karty a nakonec se mi vyloženě smála do očí, že mi telefon stejně nevymění protože je funkční.
Ani nevíte jak jsem se cítila ponížená jednáním této mladé ženy. Je mi 80 let a s tímto jsem se ještě nesetkala a to jsem přes 30 let pracovala u Telecomu v Plzni. A tak dále pracuji s mobilem, který když chci poslat nebo přijmout SMS, musím vypnout a znovu zapnout telefon.
Myslela jsem si že se na to "vykašlu" ale zjistila jsem že když si nepostěžuji, tak mě ta hořkost bude provázet do konce života.
Se žádostí o pochopení Vás zdravím.
Květoslava Kailová

Chtěla bych vyměnit tento "velmi levný tfn" za plně funkční, také za částku stejnou. (995 Kč).

13.5.2021 15:43, před 4 lety

Pokud je zakoupené zboží vadné, je vhodné ho reklamovat.

Spotřebitel může uplatnit právo z vady, která se vyskytne u spotřebního zboží v době 24 měsíců od převzetí. Podnikatel má dle § 19 odst. 3 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, povinnost vyřídit reklamaci bez zbytečného odkladu. Nejdelší možná lhůta je přitom zásadně 30 dní. Jediná výjimka je v situaci, kdy se podnikatel se spotřebitelem výslovně dohodne na delší reklamační lhůtě. Tato lhůta se dle rozhodnutí Nejvyššího soudu ČR (viz sp. zn. 33 Cdo 3228/2009) vztahuje také na povinnost prodávajícího informovat spotřebitele o vyřízení reklamace.

Pokud podnikatel nevyřídí reklamaci ve stanovené době (zásadně 30 dnů), jedná se o podstatné porušení smlouvy. Dle § 2002 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, má v takovém případě spotřebitel právo odstoupit od smlouvy. Podnikatel má po odstoupení povinnost vrátit spotřebiteli kupní cenu výrobku. Odstoupení od smlouvy lze oznámit kterékoliv pobočce podnikatele možnými prostředky komunikace, přičemž je nutné identifikovat kupní smlouvu, od které spotřebitel odstupuje.

O přijetí výrobku k reklamaci rozhoduje pracovník ihned, ve složitějších případech do 3 pracovních dnů. Vyřízení reklamace, jak je uvedeno výše, má proběhnout zásadně do 30 dnů od jejího uplatnění. Ustanovení § 19 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, rozvádí i další povinnosti prodávajícího v souvislosti s reklamačním procesem. Nepřijetí věci do reklamačního procesu bez právně relevantního důvodu je správním přestupkem [§ 24 odst. 7 písm. v) zákona o ochraně spotřebitele], za nějž lze uložit pokutu až 3 mil. Kč [§ 24 odst. 14 písm. c) zákona o ochraně spotřebitele].

13.5.2021 16:02, před 4 lety

Hezký den,

mrzí mne, pokud ve váš návštěva prodejny zanechala takový dojem. Na danou prodejnu jsme předali zpětnou vazbu, aby se to již neopakovalo.

Pokud máte potíže s SMS pouze ve vašem telefonu a v jiném nikoliv (když vložíte SIM do jiného telefonu), bude se jednat pravděpodobně o chybu v nastavení telefonu a doporučuji jej reklamovat a zkontrolovat nastavení telefonu (sekce SMS Centrum).
Výměna zařízení za jiné je možné ve chvíli, kdy se opakovaně projevuje závada a je uznaná ve 3 a více případech. Výměnu telefonu za jiný se automaticky neprovádí, když je možná oprava telefonu.
Doporučuji se tak obrátit znovu na prodejnu, aby se telefon poslal ke kontrole do servisního střediska.

Monika Morysová, O2 Czech Republic a.s.

14.5.2021 14:15, před 4 lety

Dobrý den.
Dnes dne 14.5 jsem znovu navštívila prodejnu O2 Písek s opětovnou reklamací mého mobilu, který pořád vykazuje stejnou chybu. Ujal se mě vedoucí prodejny, který mobil vyzkoušel a zjistil , že má stížnost je oprávněná a že se s touto závadou ještě nesetkal. Avšak mobil promptně opravil s tím, že se už k reklamaci posílat nemusí. Mobil zatím stále funguje dobře.
Velmi děkuji za vyřízení a jsem s pozdravem Květoslava Kailová.

14.5.2021 14:31, před 4 lety

Hezký den,

jsme rádi, že došlo k vyřešení a vše vám funguje tak, jak má.

Monika Morysová, O2 Czech Republic a.s.

14.5.2021 16:18, před 4 lety

Děkujeme stranám za součinnost a stížnost uzavíráme s kladným vyřešením.