Dobrý den, nechával jsem reklamovat svuj mobilní telefon, protože se neustále zasekával a jediná možnost jak mobil znovu rozchodit byla vyndat a vložit baterii z mobilu a znova mobil zapnout. Servis Britex, do kterého O2 mobil posílali žádnou vadu nezjistil. Při předání mobilu od O2 jsem zjistil, že mám prasklý umělý rámeček okolo displeje ( jednalo se o mobilní telefon Samsung Galaxy S3 ). Reagoval jsem ihned, že jsem prasklý rámeček před reklamací neměl a nebylo to psáno ani ve smlouvě o provedení reklamace. Na prodejně mi řekli, že je to tvrzení proti tvrzení,ale že mobil pošlou zpět do servisu, ale že mi reklamaci nemusí uznat. Po 14ti dnech mi přišel mobil opravený a v servisnim protokolu bylo napsáno:
Popis opravy: Uvedená vada byla shledána. Výměna elektronického komponentu. Provedena oprava zařízení. Telefon uveden do továrního nastavení.
Chci se zeptat, zda se toto počítá do uznané reklamace, pokud v servisním protokolu nebylo žádné jiné vyjádření.
Samsung Galaxy S3
Mám uznané 3 reklamace + tuto o které vám píši. Chci se zeptat zda mám právo odstoupit od smlouvy (vrácení peněz).
Spotřebitel nemá právo od smlouvy odstoupit zpětně. Nárok na odstoupení musí být vždy uveden při uplatnění reklamace. Pokud se znovu objeví vada a dosavadní vady byly vždy odstraněny opravou, může spotřebitel v prokolu o uplatnění reklamace požadovat vrácení peněz.
v zákonné lhůtě odpovědnosti za vady je možné zařízení vyměnit či vykoupit pokud se jedná o následující vady: 3 nebo více opakovaných závad stejného typu, 4 nebo více opakovaných závad různého typu, zařízení je neopravitelné. Všechny vady musí být potvrzeny autorizovaným servisním střediskem a na konečné posouzení pro výměnu nebo odstoupení od kupní smlouvy je nutné zařízení vždy odeslat na autorizované servisní středisko.
S přáním hezkého dne
Anna Typovská
Guru pro Social Media, O2
Vzhledem k tomu, že spotřebitel již nevyužil možnosti reakce, stížnost uzavíráme.