17.5.21 jsme koupili Mi TV Stick. Připojili jsme k TV a už ze začátku mělo zařízení problém se automaticky připojit na wifi. Všechna ostatní zařízení doma se připojují bez problémů. Autopřipojení nefungovalo, připojili jsme tedy wifi ručně. Fungovala, i když s problémy, 2 měsíce. Pak se odpojila a připojení už nefungovalo. Zkoušeli jsme znovu stejným způsobem ručně nastavit wifi, neúspěšně. Googlili jsme tento problém a zjistili, že totéž řeší X dalších uživatelů, u toho zařízení obecně nefunguje wifi tak, jak má. Je to problém spíše všech zařízení toho modelu, nemyslíme, že by byla závada jen u nás. Zařízení jsme restartovali, zkoušeli několikrát nastavit wifi, ale nic. Založili jsme reklamaci a žádali vrácení peněz. To bylo na prodejně zamítnuto a akorát nám vyměnili kus za nový. Kontaktovali jsme zákaznický servis, že nejsme spokojeni s vyřízením. Požadovali jsme vrácení peněz nebo poukaz na nákup. Podali jsme odvolání a za 3 minuty už nám odepisovali, že to bylo zamítnuto. Celý postup mi přijde podivný a neprofesionální.
multimediální centrum Xiaomi Mi TV Stick EU
Vrácení peněz.
Pokud věc nemá deklarované nebo sjednané vlastnosti, může kupující v rámci uplatněné reklamace požadovat dle § 2169 občanského zákoníku primárně dodání nové věci bez vad, pokud to není vzhledem k povaze vady nepřiměřené. Pokud je ale možné věc jednoduše opravit nebo vyměnit nějakou její součást bez zbytečného odkladu, mají tyto způsoby vyřízení reklamace přednost. Jestliže není možná ani jedna z uvedených variant, má kupující právo od smlouvy odstoupit.
Pokud jsou možné jiné varianty řešení reklamace než odstoupení od smlouvy (např. má kupující dané zboží stále na skladě a může spotřebiteli dodat nový kus), není možné od smlouvy odstoupit - leda by se na tom strany výslovně dohodly. V daném případě tedy společnost postupovala správně.
Prodávající má povinnost řešit reklamaci dle hierarchického uspořádání nároků v § 2169 občanského zákoníku. Pokud tak neučiní, dopouští se přestupku dle § 24 odst. 7 písm. x) zákona o ochraně spotřebitele, za který lze uložit pokutu do 3 mil. Kč.
Dobrý den, mrzí mě, pokud paní Lysáčková nebyla spokojena s vyřízením její reklamace. Reklamace ASRE21481962 byla vyřízená řádným způsobem a to výměnou za nový kus. Z naší strany nedošlo při její vyřízení k žádnému pochybení. V rámci prozákaznického řešení případu však zákazníkovi dodatečně umožníme odstoupení od kupní smlouvy. Stačí, pokud přinese vyměněné zboží na naši prodejnu a vše dořešíme k její spokojenosti. O této skutečnosti byl zákazník informován i na emailovou adresu. Marek, Péče o zákazníky
Děkujeme společnosti za vyjádření. Stížnost tedy přeřazujeme na spotřebitelku a žádáme jí o potvrzení informace a případné uzavření případu.