Dobrý den, taky patřím mezi nespokojené klienty, pořidil jsem si pojistnou smlouvu odpovědnosti za škodu vzniklou na majetku zaměstnavatele. Několik měsiců poté se stala nehoda, protijedoucí auto mi urazilo levé zpětné zrcatko, viníka jsem bohuzel nezastihl jelikož pokracoval v jizdě veselé dal.Nasledně bylo vše zdokumentovano a nahlašeno jako pojistnou událost.Potom to všchno začalo vlastně, njedříve jistý p. Hrdlička (likvidator) chtěl video zaznám jelikož fotky byli jako nedostačujicí důkaz a byli v tom nejasnosti, tím padem odmitl uznát nárok na finanční odskodnění. Dále jsem to řešíl se svím správcem posjitne smlouvy ktého mám uvedeného ve smlouvě, tam jsem se setkal bohužel opět s nezajmém rešit tuhle situaci, nebyla schopná ani mi to vysvětlita po domluvě kdy jsem vlastně byl osobně na pobočce Generali pojišťovny v ten den. Nakonec mi bylo řečeno že v nasledujicích dnéch se mi ozvé po tom co kontaktuje likvidatora té samé pojistné udalostí.Samozřejmě se ten nezájem se potvrdil a během týdne se mi nikdo neozvál.Nakonec to dopadlo tak že jsem se musel přípomenout sam a pani ani nebyla schopna zavolat nýdrž mi jen odpověděla formou sms kdy potrdíla zamitnutí nároku na finanční odskodnění.
Celý je to frustrujicí pro mě, protože vědět jak to celé dopadné tak tu pojistku nepořízují, v tomhle případě jsou to vyhozený peníze a jestě musím hradit škodu ze svýho.
Přezkoumání posjitné udalostí nebo vracení peněz za pojistku.
Nesouhlasí-li spotřebitel s postupem pojišťovny, má možnost podat proti tomuto postupu stížnost. Stížnosti se doručují na adresu pojistitele Česká pojišťovna a.s., P. O. BOX 305, 659 05 Brno a vyřizují se písemnou formou, pokud se strany nedohodnou jinak. Nereaguje-li pojišťovna na stížnost nebo ji zamítne, může se spotřebitel obrátit i na Českou národní banku, Na Příkopě 28, 115 03 Praha 1, která je orgánem dohledu nad pojišťovnictvím.
Obecně je k mimosoudnímu řešení sporů mezi pojišťovnou a spotřebitelem (pojistníkem, pojištěným, oprávněnou osobou) u pojištění příslušná Česká obchodní inspekce. Českou obchodní inspekci lze kontaktovat na adrese: Česká obchodní inspekce, Ústřední inspektorát - oddělení ADR, Štěpánská 15, 120 00 Praha 2. Více informací naleznete na www.coi.cz, Email: adr@coi.cz, Web: adr.coi.cz.
Podmínkou zahájení postupu mimosoudního řešení sporu před Českou obchodní inspekcí je skutečnost, že se stěžovateli nepodařilo vyřešit spor přímo s pojišťovnou.