Allegro Retail a.s.

#5089Neschopnost vyhovět reklamaci

8 měsíců 12 dnů 18 hodin

28.11.2014, před 10 lety

Jan Adam

Dobrý den, naše zkušenost s MALL.cz se týká špatně zaslaného zboží. Manželka si objednala dámský spacák se zapínáním nalevo, dodán byl spacák se zipem napravo. Zboží tedy neodpovídá účelu - nelze propojit se spacákem se zapínáním napravo, který vlastním já. Na žádost o výměnu zboží nám nejdříve bylo nabídnuto vrácení peněz, které jsme odmítli a požadovali dodání správného kusu. Na opakované urgence a po konzultaci s "produktovým specialistou" nám bylo řečeno, že navzdory tomu, že je spacák uveden jako "s levým zipem", podle nich není možné vzhledem ke skladovému systému vyexpedovat spacák s požadovanou stranou zipu, neboť prý mají obě strany stejný EAN kód. V jednom z e-mailů nám pak bylo vysvětleno, že strana zipu je v parametrech uvedena "pouze proto, že systém nedovoluje nechat pole prázdné" a že "kvůli nám mohou nechat do parametrů dopsat, že nelze vybrat stranu zipu. Podotýkám, že spacák je na obalu JASNĚ označen písmenem L nebo R. Celou záležitost jsme pak zevrubně řešili i na Facebookové stránce MALL.cz, viz zde: https://www.facebook.com/mallcz/posts/10203001634777964?comment_id=10203005186346751&reply_comment_id=10203040319185050&offset=0&total_comments=17 Nikdo mi doposud nebyl schopen vysvětlit, proč je nemožné zajít do skladu a vyexpedovat jasně označený spacák s písmenem L. Dokonce jsem ve FB diskusi poskytl i obrázkový návod. Celá záležitost na mne působí jako flagrantní neochota MALL.cz řešit věc konstruktivně a výmluvy na skladový systém absurdní.

Výměna zboží a zaslání požadovaného produktu, tedy s LEVÝM zipem. V ideálním případě pak ještě navíc omluva.

17.12.2014 12:17, před 10 lety

Prodávající odpovídá kupujícímu, že věc při převzetí nemá vady. Zejména prodávající odpovídá kupujícímu, že v době, kdy kupující věc převzal,
a) má věc vlastnosti, které si strany ujednaly, a chybí-li ujednání, takové vlastnosti, které prodávající nebo výrobce popsal nebo které kupující očekával s ohledem na povahu zboží a na základě reklamy jimi prováděné,
b) se věc hodí k účelu, který pro její použití prodávající uvádí nebo ke kterému se věc tohoto druhu obvykle používá,
c) věc odpovídá jakostí nebo provedením smluvenému vzorku nebo předloze, byla-li jakost nebo provedení určeno podle smluveného vzorku nebo předlohy,
d) je věc v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti a
e) věc vyhovuje požadavkům právních předpisů.

Pokud tedy zboží neodpovídá uzavřené kupní smlouvě, je společnost v rámci reklamace povinná tento nesoulad odstranit.

22.12.2014 10:07, před 10 lety

Vážený pane Adame, kontaktuji Vás jménem společnosti Mall.cz. Omlouváme se za způsobené potíže. Bohužel nejsme schopni zajistit, zda bude vyskladněn spacák s levým či pravým zapínáním. Víme, že je to problém a již to s dodavatelem řešíme. Od ledna 2015 bychom to chtěli změnit, aby jsme toto mohli našim zákazníkům umožnit.

Přijměte prosím ještě jednou naši omluvu.

Veronika,
Mall.cz

5.1.2015 14:33, před 10 lety

Jan Adam

Dobrý den, Veroniko. My se již, předpokládám, dobře známe z diskuse na Facebooku. Nicméně stejně jako tam jsem se uspokojivého řešení nedočkal.

Mohu vaši informaci o procesu řešení s dodavatelem tedy brát tak, že v dohledné době bude možné identifikovat a vyskladnit správný spacák a budete nám schopni vyřídit tuto reklamaci dle našeho přetrvávajícího požadavku?

S díky a s pozdravem,

7.1.2015 13:23, před 10 lety

Vzhledem k tomu, že otázka směřuje přímo na společnost, přenecháváme jí možnost reakce.

8.7.2015 15:48, před 10 lety

Společnost k případu již delší dobu nevyjádřila, prosíme proto spotřebitele o sdělení, v jaké fázi se stížnost nyní nachází, případně o její uzavření.

10.8.2015 08:44, před 9 lety

Spotřebitel již nevyužil možnosti reagovat. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu dobrovolnosti, stížnost uzavíráme.