AURES Holdings a.s.

#50914Zamítnutá žádost odstoupení od smlouvy

1 měsíc 10 dnů 19 hodin

28.05.2021, před 4 lety

Kristýna Kaperová

Dne 20.5.2021 jsem si na pobočce AAA Auto Praha-Dolní Chabry zakoupila vůz. Po 6 hodinách jsme se konečně dostali k podpisu smluv ( už dávno po oficiální zavírací době ), během nich mi bylo nabídnuto povinné ručení, k němu i havarijní, s tím že pokud si zakoupím zabezpečení vozu od firmy Globalsec, promítne se to na ceně za havarijní pojištění. Ve spěchu mi byla sdělena pouze část informací o daném zabezpečení, zdůrazňovala jsem, ze s ničím podobným nemam zkušenost, neustále mi bylo pouze ,, predhazovano”, jak je dané zabezpečení kvalitní a levné, že má zrovna společnost Aures Holdings akci, díky které stojí zařízení 6.500 Kč s měsíčním poplatkem 149 Kč. Zabezpečení ,, Pasivní střežení monitoringem v EU společnosti GlobalSec”, o konkrétní funkci mi nebylo sděleno nic. Smlouvu jsem podepsala, zaplatila hotově. Druhý den jsem si přečetla jakým způsobem toto pasivní střežení funguje, dále si zjistila informace o ceníku apod., načež jsem se rozhodla od smlouvy odstoupit. Řešila jsem přes linku AAA Auto hned tedy druhý den, neustále opakování že mne bude někdo kontaktovat, nikdo nevolal, po vikendu v pondělí jsem volala znovu, opět to samé, v úterý jsem na pobočku jela osobně. Krátce před příjezdem mne kontaktovala paní z Globalsec, řekla jsem ze instalaci nechci a řeším zrušení a naprosto to pochopila a zaznamenala. Po příjezdu do AAA mi bylo manažerem prodejny sděleno, že to není možné, ale zkusí to řešit formou reklamace. Věděla jsem že není co reklamovat, nicméně jsem očekávala, že mi bude s žádosti o zrušení smlouvy a služby vyhověno. V pátek dne 28.5. mi bylo telefonicky manažerem sděleno, že reklamace uznána nebyla, ve zkratce k ní není důvod. Ano, tomu rozumím, ale prý mám dvě možnosti, zařízení si přeci jen nechat nainstalovat do vozu nebo i do jiného, nebo zařízení prodat.

GS Passive Web EU, číslo faktury FVAA115/2105471

Odstoupení od smlouvy a navrácení poplatku 6.500 Kč za zařízení

11.6.2021 10:13, před 4 lety

Obecně je možné odstoupit od smlouvy do 14 dnů od převzetí zboží, a to u smluv uzavíraných distančním způsobem nebo mimo obchodní prostory prodejce (§ 1829 odst. 1 písm. a) zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník). V tomto případě ale smlouva byla uzavřena v provozovně společnosti.

Dle § 1811 odst. 2 písm. b) občanského zákoníku musí prodávající před uzavřením smlouvy spotřebitele jasně a srozumitelně informovat o hlavních vlastnostech služby či výrobku. Pokud tak neučiní, mohlo by se jednat o případ, kdy je spotřebitel uveden v omyl ze strany prodávajícího a v takovém případě by spotřebitel mohl namítat neplatnost části smlouvy. Stejně tak je nutné spotřebitele seznámit s cenou výrobku nebo služby, popř. se způsobem jejího výpočtu.

21.6.2021 18:00, před 4 lety

Vážená paní Kaperová,
mám informaci, že Vaše záležitost by měla být vyřešena. Předpokládám, že kolegové se s Vámi ohledně řešení již spojili. Dejte pak prosím vědět, jak jste byla spokojená.
Děkuji, Jitka Míková, AAA AUTO

21.6.2021 18:16, před 4 lety

Kristýna Kaperová

Vyřešeno dohodou.

8.7.2021 16:52, před 4 lety

děkuji Vám za Vaši zprávu. Děkuji, že jste využila tohoto fóra k řešení své stížnosti. Záležitost je tedy uzavřena.
S pozdravem Jitka Míková, AAA AUTO

9.7.2021 09:38, před 4 lety

Na základě výše uvedeného vyjádření obou smluvních stran stížnost uzavíráme s dosažením dohody.