České dráhy, a.s.

#50989Chování zaměstnanců - organizace ve stanicích

1 hodina 8 minut

02.06.2021, před 4 lety

Miroslav Šimůnek

Dobrý den, včera 1.6. jsem jel vlakem v 18:15 z Kladna do Prahy Zličína, s přestupem v Hostivicích. Pokud vím, neměli jsme žádné zásadní zpoždění kolem 18:30 jsme byli v Hostivicích (myslím, že na dráhy úplně v normě). Vystoupil jsem s dcerou (6 let), ve stanici stály v podstatě 3 stejné identické lokálky a jelikož ČD skutečně velmi inteligentně zrušily v spoustě stanicích výpravčího, než dojdete k světelné tabuli nebo se zorientujete, tak to chvíli trvá. Závěr byl dost tragikomický - když jsme byli asi tak na půl cesty k vlaku na Zličín, tak pan řidič zavřel dveře a odjel. Fakt nevím, kde je problém, už od mala mi říkali, že menší vlak vždycky počká na ten větší, kdyby chtěl náhodou někdo přestoupit. Fakt nevím, proč byl problém, když přijel vlak z Kladna, počkat ty 2-3 minuty - nebo je to naschvál Arivě? Ještě jednou: vystoupili jsme z vlaku a ten přípoj do minuty odjel - tak to může udělat jedině DEBIL. Oba vlaky stály navíc na opačných koncích nádraží. Už se mi to stalo i minulý rok. Ať mi tedy někdo vysvětlí, co mám dělat, když ve stanici nic nefunguje, vy nevíte do kterého vlaku máte nastoupit a máte na to půl minuty.....

Vrátit výpravčího do Hostivic.

2.6.2021 10:08, před 4 lety

Na základě dohody se společností České dráhy, a.s. (ČD), informujeme, že vzhledem k právní úpravě v oblasti železniční přepravy je pro vyřešení Vašeho požadavku nutné oslovit přímo dopravce ČD na kontaktech uvedených dále.

Vaši případnou stížnost, podnět či požadavek související s přepravou cestujících lze podat elektronicky prostřednictvím Kontaktního formuláře na https://www.cd.cz/kontaktni-formular/ nebo písemně na adrese: České dráhy, a. s., stížnosti, P. O. Box 24, 110 15 Praha 1. Stížnosti vyřídí ČD do jednoho měsíce, v odůvodněných případech do tří měsíců. O výsledku šetření budete informováni zasláním vyrozumění na Vámi uvedenou e-mailovou nebo poštovní adresu.

Zároveň je na stránce www.cd.cz, v sekci „Čím se řídíme“, možné seznámit se s přepravními podmínkami, zejména právy plynoucími z uzavřené přepravní smlouvy – nákupu jízdenky. Podrobnosti lze získat na https://www.cd.cz/info/cim-se-ridime/-25808/.