Dobrý den, dnes jsem si byl nechat umýt automobil na cerpací stanici
Benzina, na adrese Plzenská 1263, 266 01 Beroun. Vybral jsem si
program Expres za 139 Kc. Bohužel po umytí byl automobil v podstate
stejne špinavý, jako když jsem do mycky vjíždel. Jelikož se tato situace
opakovala již potretí (2x jsem nemel cas to rešit), tak jsem u obsluhy
umytí reklamoval. Ta zavolala majitele mycky, který se mi vysmál, že
jejich mycka neumyje špínu od hmyzu a výkaly od ptáku. To že je
automobil špinavý i mimo tyto zdroje znecištení prý bylo zpusobeno
tím, že jsem si zakoupil program pouze za 139 Kc. Pokud prý chci mít
automobil cistý, mám si zakoupit program alespon za 249 Kc. Peníze mi
vrátil odmítl a znovu použít mycku mi také nechtel umožnit z toho
duvodu, že jeho mycka proste tyto necistoty neumyje. Upozornil jsem
majitele, že casto používám mycku na TankONO v Plzni za 39 Kc, která
mi automobil umyje i od techto necistot, nacež me tedy poslal tam.
Prosím proto o prošetrení této mycí linky, která svým jednáním ze
zákazníku pouze inkasuje peníze, ale kvalitu služeb již nezajistí a
reklamace neuznává. Dekuji. Michal Nemec
Mycí linka, program Expres
Vyřešení nekalého jednání mycí linky tak, aby poskytovala kvalitní služby nebo aby viditelně klienty informovala o tom, že tato myčka nedokáže umýt hmyz, ptačí trus apod. Platbu vrátit nechci, jde mi o princip, ne o peníze.
Mezi spotřebitelem a společností byla uzavřena smlouva o dílo (umytí vozidla). Spotřebitel může službu reklamovat, pokud neodpovídala svými smluvenými nebo spravedlivě očekávanými vlastnostmi.
Obchodník je povinen přijmout reklamaci v kterékoli provozovně, v níž je přijetí reklamace možné s ohledem na sortiment poskytovaných služeb, případně i v sídle nebo místě podnikání. Obchodník je povinen spotřebiteli vydat písemné potvrzení o tom, kdy spotřebitel právo uplatnil, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízení reklamace spotřebitel požaduje.