Dobrý den, u firmy jsem si na webu objednal zboží na kolo Převodník SRAM X-Sync 2 Direct Mount 6 Offset, ale přišel Převodník SRAM X-Sync 2 Direct Mount 6 Offset Eagle Black. Tento má sice stejné parametry, je novější a paradoxně levnější, ale co bylo pro mou objednávku na webu zásadní, je odlišný design. Na webu tedy měli jak špatné foto, tak i popis. Když jsem na chybu upozornil, bylo mi řečeno, že se omlouvají a že mám zboží zaslat zpět a že mi vrátí peníze. No a tady je problém, nechtějí mi uhradit poštovné 69kč, které jsem musel vynaložit, abych odeslal zpět zboží, které jsem si vlastně neobjednal.
Převodník na kolo SRAM X-Sync 2 Direct Mount 6 Offset Eagle Black
Vrácení poštovného, které jsem musel zaplatit za jejich chybu.
Nemá-li věc sjednané vlastnosti, má věc vadu ve smyslu § 2161 odst. 1 občanského zákoníku. V takovém případě může spotřebitel uplatnit svá práva z vadného plnění vymezená v § 2169 občanského zákoníku. Do úvahy připadá nárok na dodání původně objednané věci, a nebude-li to možné, pak odstoupení od smlouvy. Odstoupením od smlouvy zaniká závazek a strany mají povinnost vrátit si poskytnutá plnění. Uzná-li to spotřebitel za vhodné, může žádat přiměřenou slevu.
V případě uznané reklamace lze poštovné oprávněně požadovat jako účelně vynaložený náklad spojený s reklamací za předpokladu, že byl zvolen přiměřený, resp. nejlevnější způsob dopravy.