Objednala jsem pro manžela vyhřívanou vestu XXL na webu Bester. Byla mu však těsná, zboží jsem zaslala s formulářem pro výměnu na uvedenou adresu Rumble corp.s.r.o. Letní 76, Krhová 756 63. Z pošty přišla sms o převzetí zboží adresátem, ale od té doby (29.3.2021) se nikdo neozval a zboží mi nebylo zasláno. Nemám na firmu jiné kontakty než email a adresu. Emailem jsem se ozvala, kdy mi zašlou zboží a odpověď jsem nedostala. Před měsícem jsem jela přes Krhovou a zvonila u dveří domu, kde má firma sídlo. Nikdo mi neotevřel.
Unisex vyhřívaná vesta Flamevest černá XXL
Chtěla bych vyměnit vestu za větší XXXL nebo vrátit 690 kč, které jsem zaplatila.
Do 14-ti dnů od převzetí zboží může spotřebitel odstoupit od kupní smlouvy bez uvedení důvodu, pokud zboží zakoupil distančním způsobem, tedy například na internetu, jak stanoví § 1829 občanského zákoníku.
Odstoupení od kupní smlouvy znamená zrušení smlouvy od samého počátku. Povinností spotřebitele je zboží vrátit a povinností prodejce je vrátit veškeré peněžní prostředky, které od spotřebitele přijal.
Pokud skutečná velikost výrobku odpovídá velikosti popsané u objednávky, prodávající není povinen věc vyměnit v rámci reklamace, jelikož ta není vadná. Pokud však skutečná velikost neodpovídá, může spotřebitel věc reklamovat, a tehdy bude prodávající povinen spotřebiteli bezplatně dodat v 30 denní zboží, které bylo předmětem objednávky. Pokud by spotřebiteli v souvislosti s oprávněnou reklamací vznikly náklady např. na poštovné, prodávající by byl povinen je uhradit, dle § 1924 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, jako náklady účelně vynaložené k uplatnění reklamace.
Dle jiného zákonného režimu výměna neprobíhá, ledaže by se spotřebitel na tom s prodávajícím prokazatelně dohodl, a tedy i na podmínkách takové výměny.