Realizoval jsem objednávku na e-shop Lidl v částce nad 6.000 Kč. Zboží svářečka došlo nefunkční. Na dotaz reklamačního odd. LIDL, zda lze reklamovat na prodejně či nechat vadné zboží vyzvednout službou PPL u zákazníka-u nás, mi nechtějí odpovědět z důvodu, že nejsem zákazník. E-mail odešel z mého e-mailu schodného s mým jménem a prijmenim, kontaktního k objednávce, zadal jsem číslo a datum objednávky, číslo zákazníka a zakázky, podepsal se o zboží že zakazky přesně definoval s označením a popisem vady, dále uvedl jméno, kde bylo doručování s hodně s mym v ženském rode a uvedl jsem, že jsem já zadal zakázku...... Přesto semnou odmítli komunikovat!, Fraška a trapné a již nikdy z Lidlu nic neobjednam.
Vadná svářečka, nesvarujje, jen sviti
Vrácení peněz a už navzdy klid od podobných prodejcu
Je-li zboží nefunkční a nemůže sloužit řádně ke svému účelu, má vadu ve smyslu § 2161 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Vadné zboží je vhodné reklamovat. Práva z vadného plnění se zásadně uplatňují v provozovně prodávajícího, ve které je přijetí reklamace objektivně možné, a to v souladu s § 2172 občanského zákoníku a v souladu s § 19 odst. 1 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele.
Reklamaci musí prodávající vyřídit zásadně do 30 dnů od jejího uplatnění. Nároky spotřebitele jsou hierarchicky vymezené v § 2169 občanského zákoníku, přičemž primárním způsobem vyřízení reklamace je oprava, popř. dodání nového kusu. Nejsou-li tyto způsoby možné, může spotřebitel od smlouvy odstoupit. Vedle těchto nároků je rovněž možné požadovat slevu z kupní ceny.
Spotřebitel má dle § 1924 občanského zákoníku nárok na náhradu tzv. nutných nákladů spojených s reklamací. Takovým nákladem je např. náklad vynaložený na přepravu vadného zboží na pobočku, kde je reklamováno.
Dobrý den, pane Šifto, mrzí nás, obdržel-li jste nefunkční zboží. Ohledně dalšího postupu je však třeba, aby náš zákaznický servis z důvodu GDPR kontaktovala osoba uvedená v objednávce. Pokud na Vás nebyla vystavena nebo se neshodují jiné Vámi uvedené údaje, z tohoto důvodu s Vámi reklamace nebyla sepsána. Jakmile budou splněny zmíněné náležitosti, kolegové se s Vámi rádi domluví na dalším postup. Pevně věříme, že s Vámi reklamace bude dořešena k Vaší spokojenosti. Děkujeme za pochopení a za vzniklé komplikace s defektním výrobkem se Vám omlouváme. S pozdravem Lidl Česká republika.
ze strany Lídlu bylo nabídnuto odstupné, tedy nové maso shodného balení, které bylo 100 % v pořádku, vrácení peněz a drobný dárek, vyjádření, že příčinu "škody" nenalezli a vše mají vpořádku, i když něco v nepořádku někde nastalo......
Jednalo se o extrémní zkušenost, kterou člověk jen tak nezapomene. PŠ
Dobrý den, zákazník se v tomto případě vyjadřuje k zcela jiné stížnosti, prosíme o uzavření. Původní stížost zodpovězena. Dotaz ze strany našeho zákaznického servisu nemohl být zodpovězen z důvodu GDPR. Lidl Česká republika v.o.s
Stížnost je na žádost společnosti uzavřena.