Dobrý den ,
dnes (3.7.2021) jsem v 7:21:58 na jediné funkční kase v Penny Dlouhá třída v Praze vykládala a platila svůj nákup.
Jelikož jsem po operaci zad , v téhle prodejně je málo prostoru a musela jsem vykládat z košíku na kolečkách , který je u zemi, nebyla jsem schopná kontrolovat , co paní blokuje.
Po naložení nákupu do tašky jsem musela zaplatit celkem rychle, protože za mnou už čekali zákazníci
Až doma jsem zjistila, že i když jsem nekoupila jediné pivo, paní sa podařilo mi naúčtovat PŘEPR.PIVO za 100.-Kč.
Jelikož se mi to v téhle prodejně stalo již po druhé ,mám snahu kontrolovat blokované položky online .
Dnes jsem to zanedbala a opět jsem se nechala okrást o 100.-Kč.
Snažila jsem se to řešit hned ráno prostřednictvím vaší FCB stránky, která vypadá být spravována z vaší strany celkem aktivně.
Jako odpověď jsem v 9:54 dostala zprávu - Dobrý den, Danielle, mohu se vás optat, copak se stalo?
Podrobnosti jsou v neveřejné části
Předpokládám , že jde o selhání jednotlivce ( valná většina zaměstnanců je velice příjemná, nakupuji pravidelně a nestává se mi to ).
I když ( kromě účtenky )nemám jak svoji zkušenost podpořit, věřím, že prostřednictvím vedení pobočky bude sjednána náprava a k těmhle -dle mně záměrně vytvořeným krádežím - nebude docházet.
Spotřebitel by měl v případě prokázaného zjištění nesprávného vyúčtování zboží na pokladně nárok na vrácení bezdůvodného obohacení ze strany podnikatele. V takovém případě je nutné k prokázání nesprávného vyúčtování využít např. svědeckou výpověď nebo kamerový záznam. Chybné účtování nákupu je však vhodné řešit vždy co nejdříve je pochybení zjištěno, a to nejlépe s vedoucím prodejny.
Státní dozor v oblasti poctivosti prodeje výrobků provádí Česká obchodní inspekce. Spotřebitel, který je přesvědčen, že došlo k porušení ustanovení zákona o ochraně spotřebitele, se může obrátit na regionální či ústřední inspektorát České obchodní inspekce. Adresy jednotlivých inspektorátů lze najít na www.coi.cz. Podnět lze podat i elektronicky přes elektronickou podatelnu ČOI na adrese www.coi.cz.