Dne 7.7.21 jsem na poště v Brandýse nad Orlicí provedla platbu složenkou typu A. Protože do 14.7.21 peníze nedorazily na účet příjemce, šla jsem se zeptat kde je problém, 3 dny, které na tuto službu máte vyhrazeny uplynuly. Krajně neochotná zaměstnankyně pošty v Brandýse n. Orl., která neumí ani pozdravit a zásady slušného chování ji jsou zřejmě cizí, mi nejdříve úplně odmítla platbu prověřit...vymlouvala se na výpadky proudu a státní svátek (zajímalo by mě na který). Až na moje opakované naléhání kamsi zavolala a výsledkem byla informace, že mám počkat do pátku a dál se se mnou odmítla bavit.
Poštovní poukázka typ A, uhrazena 7.7. , převod neuskutečněn ani 6. pracovní den
a) vysvětlení, proč došlo ke zdržení, neboť jsem musela s příjemcem řešit nezaplacení částky, ke kterému nedošlo mou vinou.
b) výtka nebo domluva zaměstnankyni pošty v Brandýse n. Orl. za opakovaně nevhodné až urážlivé chování k zákazníkovi a neochotu vyřešit problém.
Chování zaměstnanců nepodléhá přímo právním normám. Mezilidské vztahy se řídí zejména zásadami slušnosti. Pracovník jedná za společnost, která by měla mít zájem na jeho vhodném a profesionálním chování k zákazníkům, lze se tedy setkat i s různými kodexy, které zaměstnavatelé vypracovávají pro své zaměstnance. Vzhledem k výše uvedenému je vhodné se stížnostmi směřujícími pouze na chování zaměstnanců obrátit přímo na jejich nadřízené.
Dále doplňujeme, že Česká pošta, s.p. se rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi poskytované mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost uzavřena.
Česká pošta, s.p. shledává svůj systém pro příjem, evidenci a řešení stížností jako dostatečný. Dle vyjádření České pošty přijme podání týkající se služeb poskytovaných Českou poštou nebo jednání jejích zaměstnanců kterákoliv organizační jednotka. Podání mohou být uplatněna telefonicky, osobně, dopisem, faxem, elektronickou poštou nebo datovou schránkou.