Dobrý den, společnosti regiojet jezdím poměrně často, a i když jsem už zažila nějaké problémy, nikdy jsem to neřešila, protože nebyly až tak velké. Ale momentálně jsem naštvaná naprostou neprofesionalitou v situaci, která nastala a která je podle mě úplně absurdní. A přítelem jsme jeli z Brna do Bohumína a při zakoupení online jízdenek nikde nebylo žádné upozornění, že ve vlaku chybí kuchyňka a tudíž jediné, co dostanete je voda. Takže jsme zaplatili úplně zbytečně 1.tridu, protože jsme jeli z letiště, bylo jsme hladoví a unavení. Zajímavé je, že vlak, který jel hodinu předtím stál skoro o polovinu méně a kuchyňku měl. Když byl nějaký větší problém (třeba výluka a byla možnost zpozdeni), psali to vždy tučným písmem přímo u zakoupení jízdenek. Tohle nenapsali nikde, stejně tak to nehlasili ani na nádraží (to aspoň i ČD hlásí chybějící jídelní vůz nebo viz 1. třídy). Stěžovat si zřejmě nemá smysl, protože takové věci, které mohou nastat mají v obecných podmínkách, takže stejně s tím člověk může počítat, ale pokud si nežádoucí lístek 2 dny předem, nic se nedozví. Chování na lince stiznosti mě taky konsternovalo, jako by to byla naše chyba, že nic nevíme. A to, že vlak stál dvojnásobně víc, i když ta hlavní služba, za kterou si člověk připlatí, tohle je prostě naprosto neprofesionální a a minimálně by měli mít slušnost vrátit polovinu jízdného (aspoň tedy u nás, co si kvůli službám zaplatili bussiness a ne lowcost). Nejradši bych byla sprostá, I když sprostá vůbec normálně nebývám, a myslím, že by byl asi každý v téhle situaci. Takže teď si můžeme užít ještě minimálně 2 hodiny cesty s hudbou kručícího žaludku. Takže pozor, v obecných podmínkách opravdu píšou, ze tahle situace může nastat, ale že za to nejsou zodpovědní. Tak určitě..
Nedostali jsme ani džus, a na ten, pokud vím, kuchyňka opravdu není třeba!
Takové důležité věci by měly být zdůraznění hned při nákupu lístků, stejně, jako když tam mají vyznačené zpoždění nebo možnost výluky. A když už se to tedy stane, tak lidem, kteří si zaplatili bissiness 1.tridu by měli vrátit nějakou část z ceny. Obzvlášť pokud spoj, kterým zrovna jedeme, je dražší téměř 2x než ten, který jel před hodinou. Nebo další varianta, prostě alespoň v nějaké stanici nabrat jídlo, cokoliv, nějakou malou refundaci.
Reklamace z přepravy cestujících a zavazadel se podávají písemně na adresu sídla dopravce: STUDENT AGENCY, Dům pánů z Lipé, Náměstí Svobody 86/17, 602 00 Brno, telefonicky na čísle: 420 539 000 146, e-mailem: reditel@regiojet.cz, nebo osobně na jakékoliv pobočce STUDENT AGENCY/RegioJet. Reklamaci lze podat do 1 roku po uskutečnění jízdy na výše uvedených kontaktech.