PRODUKT: GC200a52 - pouzdro na tablet dbramante 1928 Tokyo - iPad (2019) - Evetgreen
ZAKOUPEN: 24.3.2021
Na zakoupený produkt se vztahuje záruka 24m.
Pouzdro bylo rozbaleno a začalo se využívat před pár dny
(pouzder máme více a tento byl předaný jako dar až nyní).
Ihned po předání daru jsme zjistily SKRYTOU VADU, která se projevila, až při nasazení pouzdra na iPad, a to špatný výřez pro kameru, díky němu není možné pořídit ani fotografii, tak i video.
Tento produkt byl přímo doporučován společnosti Alza přímo u zakoupeného tabletu.
Ihned jsem pouzdro zabalili a zaslali jako reklamaci na Alza.
2x nám ji však zamítli s odpovědí:
Vážený zákazníku,
ne vždy věci dopadnou tak, jak bychom si přáli. Přestože jsme udělali vše, co bylo v našich silách, byla Vaše reklamace v servisním středisku zamítnuta.
Bližší informace: Odstoupení od kupní smlouvy se zamítá v souladu s § 1829 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb. občanský zákoník (nový) spotřebitel má právo odstoupit od smlouvy ve lhůtě čtrnácti dnů.
Prosíme o pomoc v této věci.
Děkuji
Výměna za odpovídají produkt
Uplatní-li spotřebitel reklamaci v prvních šesti měsících od převzetí věci, má se za to, že věc byla vadná již při převzetí (viz § 2161 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník). Důkaz opaku provádí prodávající, pokud reklamaci zamítá. Odůvodnění zamítnutí reklamace by se tedy mělo vztahovat k prokázání skutečnosti, že věc nebyla vadná při převzetí, a také se musí vztahovat k vytýkané vadě. Vzhledem k síle domněnky nepovažujeme za prokázání opaku pouhé obecné tvrzení, ale ideálně prokázání opaku odborným, nejlépe znaleckým posudkem.
děkuji za Váš příspěvek a mrzí mě, že nejste s vyřízením reklamace spokojena.
Bohužel v textu Vaši zprávy neeviduji žádný referenční údaj, podle kterého bych si mohla daný případ dohledat. Mohla bych Vás v této souvislosti požádat o upřesnění čísla reklamace či objednávky, faktury nebo Váš e-mail? Následně pro Vás celou situaci blíže prověřím a budu Vás kontaktovat s informacemi ohledně dalšího postupu.
Předem děkuji za případnou spolupráci a přeji hezký zbytek dne, Kateřina, péče o zákazníky
Faktura - Daňový doklad - 2202081826
děkuji za zaslané referenční číslo. Všechny potřebné informace ohledně produktu Pouzdro na tablet dbramante1928 Tokyo - iPad (2019) - Evergreen byly uvedeny přímo u produktu na webu. Servisní středisko však shledalo, že produkt žádnou poruchou nedisponuje ani nedisponoval a jedná se o jeho vlastnost. Z toho důvodu byly reklamace zamítnuty. Vyjádření servisního střediska je pro nás v tomto případě směrodatné a na zamítnutí reklamací musíme i nadále trvat. Zároveň na webu upřesňujeme, že se jedná o obal vhodný pro Apple iPad 10.2" (2020) a Apple iPad Air 3 (2019). Velice mě to mrzí, ale vzhledem k tomu, že byla celá záležitost oznámena po uplynutí lhůty 14 dnů od převzetí zboží, konkrétně rok a tři měsíce po uplynutí této doby, není možné reklamaci řešit ani odstoupením od kupní smlouvy.
Děkuji za pochopení a přeji hezký den,
Kateřina, péče o zákazníky
Děkujeme stranám za součinnost.
Možný postup spotřebitele v případě, že bude reklamace zamítnuta a on s tímto zamítnutím nesouhlasí, je popsán v našem prvním vyjádření ve věci, proto se na něj tímto odkazujeme.
Stížnost přeřazujeme na spotřebitele, aby měl možnost se k hodnocení společnosti vyjádřit.